-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas jaučia augantį susidomėjimą ekologišku kuru

Lietuviams rūpi aplinka, kurioje jie gyvena – įsitikinęs Gintautas Juška, Klaipėdoje įsikūrusios įmonės „Pusbroliai“ direktorius. Tą patvirtina miškininkystės, apleistų teritorijų tvarkymo darbus teikiančios bei biokuro gamyba ir pardavimu užsiimančios įmonės plėtra ir nuolat augantis užsakymų skaičius.
Miškas
Miškas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gražesnei ir švaresnei aplinkai

„Nuo 2008 m., kai įsikūrėme, įmonė kasmet augo po 20 procentų. Dabar augimas kiek sulėtėjo, nes tapome viena didžiausių biokuro gamybos ir tiekimo įmonių Lietuvoje. Tačiau ir toliau planuojame plėstis, svarstome apie Vakarų Europos rinką“, – apie ateities planus kalba G. Juška.

Norėdama įgyvendinti gausėjančius užsakymus, įmonė ėmė paskolą įsigyti našios medienos apdirbimo ir smulkinimo įrangai. Įmonės vadovas tikina, kad įsigyta technika padeda populiarinant ekologiško, „žalio“ kuro naudojimą.

„Įsigijome du įrenginius, kuriais yra smulkinama rąstus apdorojant likusi, atliekoms priskiriama mediena. Rąstus tiekiame lentpjūvėms, o susmulkintą medieną – kaip biokurą katilinėms. Atliekame ir apleistų žemių, sumedėjusių pievų tvarkymą – tą taip pat galime atlikti naujai įsigyta technika. Išvalome apleistas pievas, paupius ir susmulkiname krūmus, kurie vėliau virsta kuru. Prisidedame prie gražesnės ir švaresnės aplinkos kūrimo“, – pastebi G. Juška.

Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ tikslas – palengvinti finansų įstaigoms paskolas grąžinančių ar lizingo sutartyse nustatytus įsipareigojimus vykdančių įmonių finansinę naštą ir papildomai skatinti įmonių plėtrą.

Susigrąžins apie 12 tūkst. Eur

Medienos smulkinimo įrangą įmonė pirko išsimokėtinai ir pasinaudojo galimybe susigrąžinti sumokėtas palūkanas pagal Ūkio ministerijos administruojamą ES investicijų priemonę „Dalinis palūkanų kompensavimas“.

„Apie šią priemonę sužinojome bendraudami su banko atstovais, jie patarė mums pasidomėti priemone. Nedvejodami nusprendėme pasinaudoti galimybe susigrąžinti palūkanas, nes visada norisi sutaupyti“, – tikina pašnekovas.

Paraišką iš dalies kompensuoti palūkanas įmonė pateikė šių metų gegužę. Iki 2018 m. pabaigos įmonė „Pusbroliai“ turėtų susigrąžinti apie 12 tūkst. Eur sumokėtų palūkanų. „Priemonė yra naudinga. Kaip tik šiuo metu laukiame atsakymo dėl dar vienos paraiškos palūkanų kompensavimui“, – teigia nuolat įvairiomis finansinėmis priemonėmis besidomintis G. Juška.

Ūkio ministerijos administruojamos priemonės „Dalinis palūkanų kompensavimas“ tikslas – palengvinti finansų įstaigoms paskolas grąžinančių ar lizingo sutartyse nustatytus įsipareigojimus vykdančių įmonių finansinę naštą ir papildomai skatinti įmonių plėtrą. Ja gali pasinaudoti plėtrą planuojančios labai mažos, mažos ir vidutinės (MVĮ), tam pasitelkiančios iš banko ar kitos finansų įstaigos skolintas lėšas, bei į energetinį efektyvumą investuojančios pramonės įmonės.

Valstybė kompensuoja MVĮ nuo 50 iki 95 procentų per 36 mėnesius nuo finansavimo ar lizingo sutarties pasirašymo dienos sumokėtų palūkanų, pramonės įmonėms – iki 100 procentų palūkanų per 60 mėnesių nuo finansavimo sutarties pasirašymo dienos. Paraiškas iš dalies kompensuoti palūkanas įmonės gali teikti UAB „Investicijų ir verslo garantijos (Invega) iki 2020 m. spalio 31 d., o palūkanas numatoma kompensuoti iki 2023 m. rugsėjo 30 d.

Daugiau informacijos apie „Dalinio palūkanų kompensavimo“ priemonę galima rasti Ūkio ministerijos, Invega arba ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

UKmin ir ES logotipai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius