Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Batraiščius ir vidpadžius Lietuvoje gaminančios įmonės tikslas – užkariauti Latvijos rinką

UAB „Komfortas“ direktorius Arvydas Stanionis su bičiuliu gaminti ir prekiauti vidpadžiais bei batraiščiais sumanė tada, kai išsiaiškino, kad Lietuvoje šią rinką užėmę lenkai ir estai – konkurentų lietuvių nebuvo. Nuo Gariūnų turgavietės prasidėjęs verslas šiuo metu intensyviai ieško plėtros galimybių, o jų atradus, anot verslininko, ketinama brautis ir į Latvijos rinką. Paklaustas, ko galėtų pamokyti verslo idėją dar tik brandinančius lietuvius, A.Stanionis patarė tik viena – svarbiausia yra nebijoti.
Vidpadžiai
Vidpadžiai / „Komforto“ nuotr.

Įkurti verslą – lengva

UAB „Komfortas“ vadovas pasakojo, kad apie vidpadžių ir batraiščių gamybą bei prekybą sužinojo iš draugo, kuriam Gariūnų turgavietėje prekiauti minėta produkcija sekėsi visai neblogai. „Ištyrėme rinką ir supratome, kad niša tikrai yra. Šalyje šią rinką užkariavę buvo lenkai ir estai, lietuvių nebuvo. Taigi sumąstėme, kad galime minėtus produktus čia gaminti ir jais prekiauti“, – prisiminė A.Stanionis.

Verslininkas teigė, kad vienas pirmųjų svarbių žingsnių buvo pasiūlyti savo produkciją prekybos centrams.

„Mūsų nuostabai su jais sutarti pavyko nesunkiai, o tada nusprendėme įkurti ir įmonę“, – pasakojo vyras. Paklaustas, kiek laiko truko reikiamų dokumentų tvarkymas, A.Stanionis tikino, kad ne ilgiau nei savaitę.

„Aš tikrai nepritariu kalboms, kad įkurti įmonę Lietuvoje yra sunku. Aišku, šiek tiek užtrunki su tais dokumentais, tačiau tai normalu – jų reikia, juk tampi juridinis asmuo. Nesu susidūręs su kitų valstybių praktika, gal ten galima tai susitvarkyti ir greičiau, bet man viskas tiko ir čia. Užtrukome ne ilgiau nei savaitę, nemanau, kad tai yra ilgai“, – patirtimi dalijosi įmonės vadovas.

A.Stanionis teigė, kad turint neblogą idėją, jaudintis nėra ko – Lietuvoje sąlygos įkurti verslą yra tikrai neblogos.

Svarbiausia – nebijoti

Paklaustas, ką remdamasis savo patirtimi patartų dar tik pradedantiems verslininkams, A.Stanionis neabejojo, kad svarbiausia – nebijoti.

„Aš pats jokios baimės nejaučiau. Galvojau, jei ir nepasiseks, juk įmonę galėsiu uždaryti“, – kalbėjo vyras.

Dar vienu nemenku uždaviniu „Komforto“ savininkas įvardijo investicijas, tačiau A.Stanionis tikino, kad priemonių, leidžiančių šią problemą įveikti Lietuvoje, tikrai yra. „Visiems aišku, kad norint įkurti įmonę, reikia investicijų. Mūsų atveju, nedidelę dalį turėjome patys, o likusią – 86 tūkst. litų (beveik 25 tūkst. eurų) skolinomės su UAB „Investicijų ir verslo garantijų“ („Invegos“) pagalba. Tokia ir buvo mūsų pradžia“, – pasakojo verslininkas.

A.Stanionis pridūrė, kad turint neblogą idėją, jaudintis nėra ko – Lietuvoje sąlygos įkurti verslą yra tikrai neblogos. „Tiek kalbant apie paskolos sąlygas, tiek apie „Invegos“ priemones, tokias kaip, pavyzdžiui, garantija. Aišku, „Invega“ dar kartą įvertina verslo planą, tačiau juk neatmesi, kad jie nežino, pasiseks ar ne, bet vis tiek suteikia garantiją už paskolą“, – dėstė „Komforto“ vadovas.

„Komforto“ nuotr./Batraiščiai
„Komforto“ nuotr./Batraiščiai

Verslininkai, kreipdamiesi į kredito įstaigas dėl lėšų verslui pradėti ar plėsti, dažnai susiduria su nepakankamo užstato problema. „Invega“ padeda išspręsti šią problemą, garantuodama pirmos paskolos dalies grąžinimą kredito įstaigai iki 80 proc. paskolos sumos. Būtent šioms garantijoms teikti buvo įsteigtas Garantijų fondas, finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Užkariauti Latvijos rinką

Per mėnesį „Komfortas“ parduoda per 25 000 Lietuvoje pagamintų vidpadžių ir batraiščių porų. Paklaustas, kodėl pirkėjai renkasi būtent jo siūlomą prekę, A.Stanionis įvardijo gerą kainą ir platų asortimentą.

„Visų pirma, mes galime pasiūlyti patrauklią kainą. Kitos įmonės tik perparduoda produktus, todėl, natūralu, didesnė yra ir jų kaina. Mes čia gaminame ir čia parduodame, taigi galima pasiūlyti vidpadžius ir batraiščius pigiau. Antra, šiuo metu veikiausiai turime didžiausią asortimentą – neskaičiuojant profilaktinės ortopedijos, galime pasiūlyti net 35 rūšių vidpadžius“, – įmonės privalumus vardijo savininkas.

Anot A.Stanionio, įmonė dabar dirba sėkmingai ir duoda pelno, tačiau siekiant įgyvendinti aukštesnius siekius, viską, ką gauna, verslininkas investuoja į plėtrą. Paklaustas, ar ketina dar didinti asortimentą, A.Stanionis tikino, kad asortimentą būtina plėsti, norint pirmauti konkurencinėje kovoje. Taip pat svarbu verslininkui gauti apyvartinių lėšų, kad būtų galima turimą asortimentą pateikti užsienio rinkoms.

„Būtent ta linkme ir judame, tariamės su Rusijos, Estijos, o svarbiausia, Latvijos rinkomis. Tam, kad galėtume, plėstis į užsienio rinkas, kaip minėjau, reikia lėšų. Šiuo metu, būtent jų ir ieškome, nes savų, natūralu, nepakanka. Netrukus ketiname kreiptis į „Invega“ dėl dar vienos paskolos apyvartinėms lėšoms. Kadangi viskas vyksta sklandžiai, labai tikimės ją gauti, o tada planas užkariauti Latvijos rinką taptų visiškai realus“, – ryžtingai kalbėjo A.Stanionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius