Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus širdyje nedidelį viešbutuką įkūrusi šeima: „Reikia tik įsidrąsinti“

Nedidelį Dominikonų gatvėje esantį ir knygų akcentais puoštą viešbutuką „Bookinn“ drąsiai galima vadinti šeimos verslu. Nors jo vadovu pristatomas Regis Pranaitis, prie idėjos realizavimo prisidėjo ne tik dvi jo seserys, bet ir jų antrosios pusės. Knyga – tai ne tik vienas pagrindinių viešbučio dekoro elementų, tai ir įkūrėjų siūlomas laiko praleidimo būdas. „Mes vietoj televizoriaus savo svečiams siūlome knygą“, – šypsodamasis kalbėjo R.Pranaitis.
„Bookinn“ įkūrėjas Regis Pranaitis
„Bookinn“ įkūrėjas Regis Pranaitis / „Bookinn“ nuotr.

Tinkamoje vietoje tinkamu laiku

„Bookinn“ – jau ketvirtasis verslas, kurio įkūrime dalyvauja R. Pranaitis. Mintis sukti į apgyvendinimo sferą kilo natūraliai susiklosčius tinkamoms aplinkybėms.

„Ieškojome patalpų kitam projektui ir taip aptikome patalpas Dominikonų gatvėje. Pati vieta išties paliko įspūdį – tai ypatinga vieta, turinti savo dvasią, dvelkianti ramybe. Po kelių dienų einant pro šalį man ir šovė mintis čia išvystyti apgyvendinimo verslą. Ši mintis materializavosi ir pavirto  „Bookinn“.

„Tarp eilučių“ nuotr./Vilniaus širdyje įsikūręs viešbutukas „Tarp eilučių“
„Bookinn“ nuotr./Vilniaus širdyje įsikūręs viešbutukas „Bookinn“

Pirmiausia mąstėme apie hostelį, tačiau, tobulindami koncepciją, visgi nusprendėme, kad norėtumėme suteikti svečiams daugiau privatumo ir patogumų. Be to, mus šiek tiek apribojo teisiniai patalpų paskirties aspektai. Taigi taip ir gimė nedidelis B&B (liet. nakvynė ir pusryčiai). „Tačiau mes patys B&B dėl pačios koncepcijos šifruojame ne bed & breakfast, o bed & bookshelf“, – šmaikštavo R.Pranaitis.

Verslą R. Pranaitis kūrė ne vienas – pašnekovas džiaugėsi, kad prie to prisidėjo ne tik abi seserys, bet ir jų antrosios pusės.

Verslą R. Pranaitis kūrė ne vienas – pašnekovas džiaugėsi, kad prie to prisidėjo ne tik abi seserys, bet ir jų antrosios pusės. „Sakyčiau mums labai pasisekė: mūsų visų profesijos labai skirtingos, tad šiame projekte kiekvienas turėjome savo vaidmenį.

Aš su žmona rūpinausi idėjomis, koncepcijos vystymu, vizualizacija bei komunikacija. Sesuo Aistė su vyru Nerijumi – organizaciniais ir finansiniais aspektais, o Dainė ir Christopher – architektūrine dalimi“, – kaip šeima pasidalijo darbus, pasakojo  „Bookinn“ vadovas.

Tarp knygų

Konkurencija apgyvendinimo sferoje tikrai nemaža. Kaip pavyksta joje išlikti, kas padeda tai padaryti? „Prisipažinsiu – esame visiški naujokai šioje srityje, bet labai stengiamės, dirbame, mokomės, analizuojame. Įrenginėdami „Bookinn“ įdėjome daug širdies. Darėme taip, kad patiktų mums patiems. Taip pat labai stengiamės dėl kiekvieno svečio“, – atviravo Regis.

Vienas iš viešbutuko  „Bookinn“ išskirtinumų – knygos elementas. Jis atsispindi ir pavadinime. „Priimamajame ir kambariuose svečiai randa mūsų pačių gamybos interjero elementus, kuriems panaudojome naujam gyvenimui prikeltas nurašytas knygas. Mes labai mylime knygas, tad vietoj televizoriaus svečiams siūlome knygą.

Mes labai mylime knygas, tad vietoj televizoriaus svečiams siūlome knygą.

Po truputį kuriame „Bookinn“ biblioteką, kurioje svečiai gali rasti mūsų mėgstamiausių autorių knygų kuo įvairesnėmis pasaulio kalbomis. Kol kas daugiausia knygų turime anglų ir ispanų kalbomis. Tad, jei kas norėtų grįždami iš kelionės atvežti mums lauktuvių knygą – būtumėme labai dėkingi“, – šypsojosi verslininkas.

 „Bookinn“ siūlo svečiams devynis kambarius su visais patogumais, septyni iš jų dviviečiai ir du skirti šeimoms. „Tikime, kad užpildyti kambarius nebus sudėtinga, tačiau reikia stengtis, ypač ne turizmo sezono metu.

Savo paslaugas siūlome nuo 2015 m. liepos 15 d. ir jau pajutome tiek „paskutinės minutės“ rezervavimo tendenciją, tiek sezono pabaigą. Didžiausi mūsų pranašumai, manau, yra puiki vieta, viešbutuko siela, istorija alsuojantis pastatas ir žinoma kaina“, – privalumus vardijo pašnekovas.

Įsidrąsinti ir nieko nelaukti

Nors kurdami verslą R.Pranaitis ir jo šeima gavo daugybę pamokų, vis dėlto pavyko nesuklupti ir nuolat judėti į priekį. „Žingsnis po žingsnio viskas sekėsi pakankamai sklandžiai. Tiesa, planuoti laiką išties sudėtinga, nes ne viskas tik nuo tavęs priklauso. Gavome daug pamokų – nuo derybinių aspektų iki rangovo pasirinkimo. Bet svarbiausia išlikome pozityvūs ir dabar džiaugiamės puikiu rezultatu“, – pasakojo  „Bookinn“ įkūrėjas.

Gavome daug pamokų – nuo derybinių aspektų iki rangovo pasirinkimo. Bet svarbiausia, kad išlikome pozityvūs.

Kad galėtume pasinaudoti darbuotojų atlyginimo kompensavimo priemone, tikslingai ėmėme paskolą iš kredito unijos. Deja, į šį laikotarpį pavėlavome, todėl laukiame naujų pasiūlymų“, – apie gautą finansavimą verslo pradžiai kalbėjo verslininkas.

Pradedantieji verslininkai ir toliau gali kreiptis dėl finansavimo galimybių verslo pradžiai, nes šią savaitę antrąjį kartą pratęstas lengvatinių paskolų iš Verslumo skatinimo fondo teikimas. Paskolų sutartis su kredito unijomis dėl finansavimo galima pasirašyti iki 2016 m. birželio 30 d., o paskolų grąžinimas vyks iki 2019 m. pabaigos.

Mąstančius kurti nuosavą verslą R.Pranaitis skatino pasinaudoti valstybės siūloma parama verslui. „Parengti dokumentus tikrai nėra sudėtinga. Žinoma, eiti reikia ne tuščiomis rankomis, o su gera idėja ir savu indėliu“, – tikino verslininkas. Pasak R.Pranaičio, reikia tik įsidrąsinti ir nieko nelaukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius