-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1000 eurų darbininkams mokančios „Fredos“ vadovas: turime žmonėms mokėti

Baldų gamybos įmonės „Freda“ valdybos pirmininkas Rimas Varanauskas giriasi, kad savo darbininkams moka daugiau nei 1000 eurų atlyginimus (neatskaičius mokesčių). Jo manymu, Lietuva neturi būti laikoma pigios darbo jėgos šalimi. O kylantys atlyginimai netrukus lems, kad ir emigracija nebebus tokia patraukli.
Piniginė
Piniginė / 123rf.com

„Manau, kad Lietuva jau yra ir tikrai turi perspektyvą būti efektyvios, išmanios gamybos darbo vieta. Mums iš tikrųjų reikia žmonių, kurie turėtų kompetencijos, kurie galėtų dirbti su šiuolaikinėmis technologijomis, nes baldų industrija yra imli sudėtingai įrangai, o už tokias kompetencijas reikia mokėti“, – Žinių radijo laidoje „Pozicija“ žurnalistui Aurimui Peredniui sakė R.Varanauskas.

Jo manymu, savo darbuotojams nenori mokėti tik tie darbdaviai, kurie trumparegiškai žiūri į verslą. Žinių radijo apklausos duomenimis, skaitytojai mano, kad kilti atlyginimams neleidžia darbdavių gobšumas.

„Aš negaliu už visą verslą kalbėti, būčiau naivus, sakydamas, kad verslas yra be nuodėmės. Sakant su šiokia tokia humoro gaidele, tai gobšumas veda žmoniją į priekį. Aš kviesčiau investuoti, investuoti, investuoti. Yra toks posakis – gamyba ir investavimas yra tapatu važiavimui dviračiu. Kol dviračiu mini, tai yra, investuoji, tol tu važiuoji. Tas pats yra gamybiniame versle. Negalima sustoti nei minutei“, – sakė „Freda“ vadovas.

Jis tikino, kad savo darbininkams moka daugiau nei po 1000 eurų, neatskaičius mokesčių.

„Sakiau, kad nėra nieko geriau, kaip dirbti su protingu žmogumi, kuris tikrai duoda žymiai didesnę grąžą ir verslas turi galimybę judėti į priekį“, – R.Varanausko įmonėje dirba apie 600 žmonių.

Pasak jo, didėsiantys atlyginimai Lietuvoje lems, kad išvažiuoti dirbti į užsienį nebebus taip populiaru.

„Nebesame toli nuo tos ribos, kur ta emigracija nebebus tokia patraukli. Mes privalėsime mokėti. Turime rinktis. Mes kaip tauta esame pakankamai protingi, verslūs, išmanūs, darbštūs“, – kalbėjo „Freda“ valdybos pirmininkas.

Jo teigimu, verslui reikia vis daugiau kompetentingų žmonių, kurie galėtų dirbti su sudėtingomis mašinomis, mat ir „Freda“ yra ne išimtis pramonėje – gamykloje vyksta automatizacija.

„Šiandien „Freda“ parduoda maždaug už 8–9 mln. eurų per mėnesį. Kažkada buvo svajonė parduoti 8-9 mln. litų. Per tą laiką žmonių sumažėjo. Tai yra robotizacija, automatizacija. Kito kelio nėra“, – sakė bendrovės vadovas.

Visą A.Perednio pokalbį su „Fredos“ vadovu galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius