Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min studijoje apsilankę verslininkai: darbas biure nuo 8 iki 17 val. – jau praeities atgyvena

Vis daugiau darbdavių ima žiūrėti lanksčiai į darbo grafiką. Kai kurių įmonių vadovai Vilniuje nusprendė trumpinti darbo laiką nekeičiant atlyginimų. Tai sukėlė milžinišką palaikymo bangą, o idėjos autoriai siekia, kad prie iniciatyvos prisidėtų ir daugiau darbdavių.
Vytautas Bartušis ir Darius Vaičiulis
Vytautas Bartušis ir Darius Vaičiulis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie tai vyko diskusija 15min studijoje. Diskusijoje dalyvavo „Engineer“ vadovas Vytautas Bartušis ir Kauno technologijos universiteto alumnas Darius Vaičiulis, taip pat žinomas kaip verslininkas, dalyvaujantis Dakaro lenktynėse.

Transliaciją stebėkite žemiau:

VIDEO: Bendrovių vadovai: darbas biure nuo 8 iki 17 val. – jau praeities atgyvena

Pastatų inžinerinių tinklų projektavimo ir montavimo paslaugas teikianti bendrovė „Engineer“ paskelbė mažinanti darbo dienos trukmę nuo 9 iki 16 val., o vėliau trumpinama bus iki 15 val., bet darbuotojų atlyginimai dėl to nesikeis.

Darbdaviai sako, kad dalis darbuotojų darbo laiką ir taip išvaistoma „įkvėpimo paieškoms“ – naršymui, kavai pokalbiams ir t.t. Taigi tą patį darbą gali atlikti iš esmės per trumpesnį laiką.

15min studijoje apsilankęs šios iniciatyvos autorius, UAB „Engineer“ vadovas Vytautas Bartušis viliasi, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir daugiau Lietuvos įmonių.

Kauno technologijos universiteto alumnų asociacijos valdybos pirmininkas, taip pat verslininkas, įmonės „Spaineta“ vadovas, o visuomenei labiau žinomas kaip Dakaro ralio dalyvis Darius Vaičiulis 15min studijoje sakė, kad pasaulyje vis daugiau žmonių stengiasi „neprisirišti“ visą darbo dieną biure, o ieško lankstesnio grafiko.

„Man pačiam darbas ofise labai nuobodus, vedantis į rutiną, kur milijonas klausimų sprendžiama, bet nėra vieno žmogaus, atsakančio už sprendimus. Tad mano bendrovėje visi džiaugiasi, kai manęs nėra“, – juokavo žinomas lenktynininkas, vadovaujantis bendrovei. Jis teigė nereguliuojantis žmonių grafiko ir darbo laiko.

„Kai mane nuvaro į parduotuvę – pavargstu akimirksniu, taigi kai žmogus nemotyvuotas, jo rezultatai bus prasti. Tegul kiekvienas renkasi tiek, kiek jam yra noro dirbti – svarbu, kad rezultatas būtų pasiektas“, – kalbėjo D.Vaičiulis.

Bendrovės „Engineer“ vadovas V.Bartušis pasakojo, kad jam, kaip darbdaviui, atsirado du keliai – maksimali darbuotojų kontrolė arba sprendimas lanksčiai žiūrėti į grafiką. „Darbuotojai neturi kito kelio kaip darbus padaryti greičiau. Visi turi tikslus, kuriuos turi pasiekti. Taigi jie turi rezultatą pasiekti greičiau“, – sakė įmonės vadovas.

Kiek gali būti lankstūs darbdaviai? D.Vaičiulis, Dakaro ralio dalyvis, sako, kad visada egzistuoja tam tikrai pusiausvyra, ir jam keista girdėti, kad nerandama specialistų arba gero darbo.

„Dabartinei kartai autoritetų reikia mažiau, matome freelancerių judėjimą, darbo vietos dalinimosi idėją – tad ta kryptimi ir judame. Dabar dirbama ne tik iš namų, bet ir iš kitos šalies, todėl nuotolinio darbo variantų ateityje tik daugės“, – sakė jis.

Abu verslininkai sutinka, kad darbo diena kontoroje nuo 8 iki 17 val. jau tampa atgyvena, ir atsiranda naujų darbo formų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius