-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

18–29 metų jaunuoliai kviečiami į nemokamas paskaitas, kaip kurti verslą

Pirmą kartą Lietuvoje vykstantis tarptautinis verslumo skatinimo projektas „Futurepreneurs“ pradeda dalyvių registraciją. Jauni žmonės kviečiami išdrįsti įgyvendinti savo svajonių verslo idėją ir sukurti tokį startuolį, kuris keistų pasaulį.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com

Dalyvauti projekte kviečiami jaunuoliai nuo 18 iki 29 metų amžiaus. Per visą projekto laikotarpį jų lauks 4 mokymų sesijos, kurių metu patyrę profesionalai ne tik suteiks visą reikalingą teorinę medžiagą apie verslo kūrimą, bet ir skirs dalyviams specialias užduotis. Su kiekviena jaunųjų verslo kūrėjų komanda kiekviename žingsnyje dirbs patyrę mentoriai, kurie padės išgryninti idėją ir pasirinkti teisingą kelią jai realizuoti.

Anot „Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko“ direktorės Laimos Kaušpadienės, programos dalyviai savo kailiu pajus, ką reiškia kurti ateities verslą skirtingose srityse, tarp kurių: finansinės technologijos (angl. fintech), informacinės ir komunikavimo technologijos, gynyba ir saugumas, švariosios technologijos (angl. cleantech), transportas ir logistika.

Kad dalyviams būtų paprasčiau sugalvoti konkretaus verslo idėjas, jiems bus paruoštos problemos, su kuriomis realiai susiduria šiandienos verslas ar gyventojai, ir bus siūloma surasti inovatyvių būdų joms išspręsti.

„Kiekviena užduotis „Futurepreneurs“ dalyvius žingsnelis po žingsnelio priartins prie jų idėjos įgyvendinimo. Jos padės dalyviams tinkamai planuoti savo laiką ir skirti pakankamai dėmesio kiekvienam startuolio kūrimo etapui, kad prieš pat idėjų pristatymą investuotojams nepritrūktų paskutinės nakties, kaip dažnai nutinka studentams“, – tikina L.Kaušpadienė.

Savo žiniomis su jaunaisiais verslo kūrėjais dalinsis aplinką tausoti skatinančios kompanijos „Pure Birds“ (Nyderlandai) atstovai Bram Van Schijndel ir Coen Faber, „Startup.lt“ atstovai Arvydas Bložė ir Jean-Baptiste Daguene, „Practica Capital“ partneris D. Keras, Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos patarėjas Aurimas Navys ir daugelis kitų patyrusių specialistų.

Projekte gali dalyvauti jaunuoliai iš visos Lietuvos – tie, kas negalės atvykti į mokymus Vilniuje, visas paskaitas galės nemokamai stebėti projekto svetainėje tiesiogiai arba peržiūrėti vėliau, o su mentoriais dirbs nuotoliniu būdu.

„Futurepreneurs“ atidarymo renginys įvyks vasario 22 dieną VU Gyvybės mokslų centre (Saulėtekio al. 7). Savo startuolių idėją dalyviai turės sugeneruoti ir pagrįsti iki gegužės 3 dienos, kada įvyks verslo idėjų pristatymas. Visiems projekto dalyviams bus įteiktas programos sertifikatas, o skirtingų kategorijų nugalėtojų laukia ir specialūs rėmėjų apdovanojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius