Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Agentūros dar nėra, bet direktoriaus atlyginimas jau aiškus

Viena ranka prašo, kita – duoda. Žemės ūkio ministras prašo Vyriausybės, kad ūkininkams prievolė mokėti didesnius mokesčius būtų atidėta, tačiau tuo pat metu rūpinasi, kad naujai steigiamos žemės ūkio agentūros vadovas gautų solidžią algą.   
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Penktadienį ministras Giedrius Surplys pasirašė įsaką, kuris leis naujai įsteigtos viešosios įstaigos „Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra“ vadovui uždirbti 3 tūkstančius eurų.

Tiesa, pastovioji atlyginimo dalis sieks 1762 eurus, tačiau naujasis vadovas galės pasiskirti sau priedų už viršvalandžius ar padidintą darbo krūvį ir taip kone dvigubai pasikelti savo atlyginimą. Jo statusas iš esmės prilygsta teisėjo.

„Įstaiga užregistruota, bet dar neveikia. Funkcijas pilnai perims nuo spalio. Kai bus įsteigta, bus skelbiamas konkursas nuolatinio vadovo pareigoms užimti“, – sakė ministro patarėja Vitalija Jankauskaitė Milčiuvienė.

Ministras naująją agentūrą įsakymu priskyrė I kategorijai, todėl vadovui taikomas 13,3 koeficientas. Toks algos koeficientas taikomas politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų mėnesinės algos pastoviosios dalies dydžiui skaičiuoti.

Lietuvoje pareiginės algos bazinis dydis šiemet yra 132,5 euro. Taigi naujasis vadovas uždirbs mažiausiai 1762 eurus, tačiau gali skirti sau nuo 60 iki 100 procentų priedus.

Naujai steigiama agentūra darbą turėtų pradėti nuo spalio 1 dienos. Ji kuriama vietoje Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros, o tokiai reformai jau pritarė vyriausybė.

Ministerijos teigimu, darbo užmokesčiui (8 etatams) ir pradinėms investicijoms į darbo vietų ir infrastruktūros sukūrimą suplanuotos 133 tūkst. eurų dydžio investicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius