Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asmeninius reikalus tvarko darbe, o darbo – namuose

Kiek kartų per darbo dieną apsiperkate internetu, pasitikrinate savo socialinius tinklus ar rezervuojate skrydį kelionei? O kaip dažnai tikrinatės savo darbo elektroninį paštą vakare, savaitgaliais ar atostogų metu? „Samsung“ atliktas tyrimas parodė, kad technologijų eroje darbo ir laisvalaikio sampratos kinta – profesinis gyvenimas yra persipynęs su asmeniniu gyvenimu labiau nei bet kada.
Darbas įmonėje.
Darbas. / 123rf.com nuotr.

Tyrimas, kuriame dalyvavo 4500 darbuotojų iš 7 Europos Sąjungos šalių parodė, kad 77 proc. apklaustųjų dirba laisvalaikiu, o 75 proc. tvarko asmeninius reikalus darbo metu.

Po darbo dirba daugiau nei poilsiauja darbe

Beveik 4 respondentai iš 10 (38 proc.) yra įsitikinę, kad profesinio ir asmeninio gyvenimo susiliejimas padeda nuveikti daugiau darbų per tą patį laiką. Tuo tarpu beveik trečdalis apklaustųjų (32 proc.) tiki, jog tai padeda geriau sutvarkyti savo asmeninius reikalus ir patirti mažiau streso. Dažniausiai profesinį ir asmeninį gyvenimus maišo 18 – 34 metų amžiaus respondentai.

70 proc. darbuotojų, tvarkančių asmeninius reikalus darbo metu, praleidžia iki pusės valandos kiekvieną dieną mokėdami sąskaitas ar naudodamiesi elektronine bankininkyste;

Pusė respondentų, dirbančių ne darbo valandomis, skiria vidutiniškai iki 45 min. darbui kiekvieną dieną iki oficialios darbo pradžios.

„Fotolia“ nuotr./Mergina naršo kompiuteryje
„Fotolia“ nuotr./Mergina naršo kompiuteryje

Darbui naudoja asmeninius įrenginius

Apklaustųjų teigimu, profesinio ir asmeninio gyvenimo kontekste vis svarbesni tampa mobilieji įrenginiai. Europos šalių darbuotojai turi apie 10 asmeniniams poreikiams skirtų programėlių, tokių kaip „Facebook“, „Whatsapp“ ar „Candy Crush“, darbiniuose telefonuose ir apie 8 programėles, skirtas darbui, tokias kaip „Microsoft Outlook“ ar „Lync“, asmeniniuose išmaniuosiuose telefonuose.

Tyrimas taip pat parodė, kad beveik 3 respondentai iš 10 (29 proc.) naudoja savo asmeninius įrenginius darbo tikslais, nežinodami ir nesirūpindami, ar tai yra leidžiama.

Negana to, daugiau nei pusė (net 55 proc.) apklaustųjų nežino ir nesirūpina, ar jų įmonė yra įsidiegusi mobilaus saugumo politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius