Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs ISM universiteto rektorius N.Pačėsa tapo akademijos „Baltic Talents“ vadovu

Naujos kartos akademijos „Baltic Talents“, kurioje ruošiami skaitmeninių technologijų specialistai, prezidentu tapo buvęs ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa.
Nerijus Pačėsa
Nerijus Pačėsa / Asmeninio archyvo nuotr.

„Ketvirtoji pramonės revoliucija kelia didelius iššūkius – sudėtingėjant technologinei aplinkai, augant robotizacijai ir kuriantis kiberfizinėms sistemoms programinis raštingumas taps nauju reikalavimu kvalifikuotiems darbuotojams. Taigi gavęs kvietimą prisijungti prie „Baltic Talents“ akademijos veiklos, kurios pagrindas – programavimo mokymai, mielai sutikau. Tačiau ne tik dėl veiklos įdomumo, bet ir dėl akademijos steigėjų vertybinių nuostatų bei verslo kultūros. Man labai svarbu, ar verslas kuria visuotinę vertę ir kaip jis prisideda prie visuomenės išsilavinimo bei valstybės konkurencingumo“, – apie naujas perspektyvas profesinėje srityje kalba Nerijus Pačėsa.

Patirtis ir iš verslo, ir iš edukacijos sričių

N.Pačėsa 6 metus ėjo ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektoriaus pareigas. Vadovavo Kauno regiono plėtros agentūrai ir didžiausiam statybos, ūkio ir buities reikmenų prekybos tinklui „Senukų prekybos centras“. Taip pat jis yra BOD grupės, Amerikos prekybos rūmų ir „Global Lithuanian Leaders“ valdybų narys.

Turėdamas daugiau kaip 25 metų patirtį versle ir daugiau nei 10 metų – edukacijos srityje, N.Pačėsa savo sukauptas žinias vertina kaip dvi lygiavertes branduolio puses, kurias jis realizuos naujoje savo pozicijoje.

„Sieksime, kad informacinių ir komunikacinių technologijų programos „Baltic Talents“ akademijoje būtų labai lanksčios ir atliepiančios naujausias technologijų kaitos tendencijas bei aktualius verslo poreikius. Taip pat planuojama tarptautinė plėtra“, – trumpai apie savo tikslus akademijoje kalba N.Pačėsa.

Darbo krypties keitimas taps įprasta tendencija

Akivaizdu, kad nuolatinė dinamika jau dabar tampa pagrindine darbo rinką veikiančia jėga, todėl gebėjimas greitai adaptuotis ir atrasti naujus sugebėjimus tampa būtinybe.

Aukštosios mokyklos dažnai nespėja reaguoti ir ruošti rinkos poreikius atitinkančių specialistų. Taigi vis daugiau žmonių atranda poreikį mokytis jau dirbant, nuolat tobulinti savo sugebėjimus arba netgi radikaliai keisti kryptį atsižvelgiant į darbo rinkos tendencijas.

Koncentruotų kursų metu skaitmeninių profesijų mokanti „Baltic Talents“ akademija siekia efektyviai užpildyti itin trūkstamų profesionalų spragas.

„Baltic Talents“ akademijoje rengiami intensyvūs programavimo kalbų, skaitmeninio dizaino ir dirbtinio intelekto, taip pat skaitmeninės rinkodaros ir kitų susijusių sričių kursai. Šios karjeros savo paklausa dėkingos dar ir tuo, kad yra globalios. Skaitmeninių profesijų specialistai jau dabar yra tarp paklausiausių daugelyje pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius