Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Čili Holdingo“ vadovu tapo akcininko Tado Karoso sūnus Jonas

Restoranų tinklą valdančio „Čili Holdingo“ vadovu tapo Jonas Karosas, kuris yra pagrindinio grupės akcininko sūnus. Tai pranešė grupė. Naujus vadovus turi ir „Čili Pizza“ bei „SOYA“ restoranų tinklai.
Jonas Karosas
Jonas ir Goda Karosai

15min neseniai rašė, kad ligšiolinis vadovas Donatas Vaitasius kaltina akcininką, kad šis nesilaiko žodžio, nes atsisakė išmokėti sutartą išeitinę kompensaciją. Holdingas yra teigęs, kad D.Vaitasius darbą prarado dėl savo kaltės. Pats D.Vaitasius teigė nenorėjęs likti grupėje, kai akcininkas T.Karosas nutarė į vadovų postus skirti savo vaikus.

Konfliktą nagrinėja Darbo ginčų komisija.

Pats T.Karosas turi savo versiją. Pasak jo, keisti vadovus visada sunku. „Tai žmogiškai nėra malonus procesas, ypač kai kartu dirbi ne vienerius metus. Gaila, kad taip atsitiko, bet iki šiol holdingui vadovavusį D.Vaitasių buvo būtina atleisti po to, kai „Ernst&Young Baltic“, atlikdami metinį auditą, kreipėsi tiesiogiai į akcininką ir informavo apie nustatytus pažeidimus Latvijoje. Šie pažeidimai tiesioginei holdingo veiklai įtakos neturi. Auditas dar tęsiamas, todėl vadovaudamiesi profesionalumu ir konfidencialumu nuo vertinimų susilaikome“, – pranešime spaudai cituojamas T.Karosas.

Kokie tai pažeidimai, jis nedetalizavo.

Pokyčiai, pasak jo, atsirado natūraliai. „Rotaciniu principu pozicijomis pasikeitė esami vidurinės grandies vadovai, į komandą įsiliejo naujų žmonių. Holdingui išsikėlus naujus strateginius tikslus, siekiama realizuoti ambicingus plėtros pokyčius, fokusuojantis į franšizinę veiklą. Tai šiuo metu yra pagrindinė veiklos kryptis ne tik Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse. Dirbama ir su Skandinavija“, – sakė jis.

15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr./Linas Tadas Karosas
15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr./Linas Tadas Karosas

Jonas Karosas papildė T.Karoso teiginį dėl įmonės strateginių pokyčių: „Į aktyvią veiklą įsitraukiame ne tik mes su seserimi Goda. TOP vadovų komandą papildė ir ją pastiprino administracijos bei franšizinės plėtros vadovė Ieva Šiaudkulienė ir finansų vadovas Marius Neviera“, – sako J.Karosas.

Pagrindines buvusio vadovo funkcijas perėmė Sandra Stankevičiūtė. Ji iki šiol buvo „Čili Pizza“ restoranų Kauno regiono ir franšizės vadovė. Dabar ji – Lietuvos bei Latvijos „Čili Pizza“ restoranų tinklų vadovė. Restoranų tinklui „SOYA“ pradeda vadovauti Jolita Balčienė, iki tol buvusi „Čili Pizza“ restoranų Vilniaus regiono vadove.

UAB „Čili Pica“ yra „Čili holdings“ dalis ir Lietuvoje turi 39 „Čili Pizza“ restoranus, (31 nuosavą ir 8 pagal franšizę). Latvijoje pirmasis „Čilija Pizza“ restoranas atidarytas 2002 m., šiuo metu kaimyninėje šalyje yra 21 restoranas (12 nuosavų ir 9 pagal franšizę). UAB „Čili Pica“ pajamos 2019 m. pirmą ketvirtį augo 23 proc., palyginti su 2018 m. pradžia. Augimas fiksuotas ir visus praėjusius metus – palyginti su 2017 m., rezultatai geresni 12,5 proc. 2018 metus „Čili Pica“ baigė pajamas Lietuvoje padidinusi nuo 15,8 mln. (2017 m.) iki 17,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius