-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

CVbankas.lt: galimybės gauti darbą – pačių darbuotojų rankose

Dirbančiųjų nuomone, ar darbuotojas gaus darbą, šiuo metu labiausiai priklauso nuo jo paties. Darbuotojai nebėra linkę galimybių įsidarbinti nurašyti vien tik sėkmei, pažintims ar pasirodymui tinkamu metu tinkamoje vietoje.
Kolegos
Kolegos / Vida Press nuotr.
Temos: 1 cvbankas.lt

Svarbiausia – patirtis ir gebėjimas prisistatyti

Darbo portalo CVbankas.lt darbuotojams ar darbo ieškantiesiems skirtoje apklausoje buvo klausiama, kas šiuo metu turi daugiau įtakos, kad žmogus būtų priimtas į darbą. Rezultatai atskleidė, kad pagrindiniu faktoriumi darbuotojai laiko patirtį (71 proc. respondentų) – būtent dėl patirties darbo paieškos yra sėkmingos

. Antroje vietoje, pasak apklausos dalyvių, pagal svarbą – gebėjimas tinkamai save pristatyti per darbo pokalbius ir atrankas (47 proc.).

Labiausiai dėl patirties ir gebėjimo tinkamai save pristatyti darbo paieškos yra sėkmingos.

Trečią vietą pagal apklausos rezultatus užima pažintys ir ryšiai (45 proc.), tačiau pažinčių turėjimas neturėtų būti suprantamas tik kaip pažįstamų įdarbinimas – pažintimis kartais pasinaudojama tik pabandyti dalyvauti darbo pokalbyje, o jame viskas priklauso tik nuo paties kandidato. Likusieji respondentai nurodė, kad ieškant darbo svarbus išsilavinimas (24 proc.) ir kiti aspektai (3 proc.).

Šie rezultatai atskleidė, kad per kelerius metus iš dalies pakito dirbančiųjų suvokimas, kas lemia, ar darbo paieškos bus sėkmingos. Beveik prieš trejus metus lankomiausio darbo portalo CVbankas.lt atliktas tyrimas rodė du labiausiai gauti darbą lemiančius dalykus – darbo patirtį ir pažintis. Šių metų rezultatai apibendrina, kad darbuotojai linkę daugiau atsakomybės prisiimti patys ir vertinti, kad nuo jų gebėjimų ir pastangų, pasirodymo per pokalbį labiausiai priklauso, ar patiks darbdaviui ir ar įtikins, kad darbe jie bus tinkamiausi.

Darbo neranda tik nemokantys ieškoti?

Portalo CVbankas.lt apklausos dalyvių taip pat buvo klausiama, ar pritartų teiginiui, kad darbo šiuo metu nesuranda tik tas, kas nemoka ieškoti. Apibendrinus apklausos rezultatus paaiškėjo, kad patys dirbantieji labiau norėtų šį teiginį dvejopai perfrazuoti.

Pirmųjų nuomone, darbo neranda nenorintys dirbti arba nežinantys, ko nori. Darbuotojai įsitikinę, kad ieškant darbo būtina žinoti savo prioritetus ir siekius, kitaip labai lengva pasimesti pasiūlymų gausybėje – tuomet joks darbo pasiūlymas netiks. Taip pat svarbu nepervertinti savo galimybių – darbo neranda tie, kurių lūkesčiai viršija jų pačių galimybes.

Antrųjų nuomone, rasti tokį darbą, kuris atitiktų patirtį bei finansinius lūkesčius ir kuris pačiam darbuotojui patiktų, gana sunku. Tuomet priklausomai nuo darbo srities gali tekti įveikti ir ne vieną tos pačios srities konkurentą, ir gebėti tinkamai save pristatyti, ir per darbo pokalbį spinduliuoti pasitikėjimu.

Abi pusės sutaria, jog darbo vietų pasiūla Lietuvoje šiuo metu pakankamai didelė.

Darbo paieškos – internete

Paklausus, kaip rado turimą darbą, paaiškėjo, kad dauguma darbuotojų įsidarbino, suradę darbo pasiūlymą internete. Mažesnė darbuotojų dalis įsidarbino per pažįstamus. Keli procentai darbuotojų turimą darbą gavo, radę skelbimą spaudoje, vos vienas kitas įsidarbino per socialinius tinklus. Beveik penktadalis respondentų nurodo, kad darbą rado kitaip, tačiau tiksliau neįvardija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius