Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CVbankas.lt: darbuotojai viliojami ir netradiciniais skelbimais

Vis dažniau galima pamatyti darbo skelbimų, kur bendrovių vadovai ar bendradarbiai kreipiasi iš kompiuterio ar telefono ekrano į būsimus bendradarbius. Įmonių atstovai sako, kad darbuotojų paieškos strategija, kuomet darbo skelbimai nufilmuojami, pasirinkti ne tik dėl formos naujumo – toks turinio pateikimas turi ir praktinių sumetimų.
Tingėjimas darbe
Tingėjimas darbe / 123rf.com nuotr.

Šiuo metu lankomiausiame karjeros portale CVbankas.lt net 84 darbo

skelbimai yra su pateiktu įmonės video pristatymu. Pavyzdžiui, transporto ir pervežimo įmonių grupė „Girteka“ prie darbo skelbimų deda vaizdo reportažą, kuriame nufilmuotas įmonės biuras ir čia vykstantis darbas. Darbuotojai vaizduojami kaip įvairių sporto šakų atstovai, kurie kasdienes užduotis atlieka lyg sportinius veiksmus.

Įmonių grupės personalo direktorius Vaidotas Misevičius teigia, kad vaizdo klipe kalbama apie bendrovės vertybes. „Tokia darbo skelbimų forma pasirinkta, nes taip galime aiškiau atspindėti mūsų įmonės vertybes, organizacijos veržlumą, tikslo siekimą. Vaizdo skelbimais galime tiksliau ir aiškiau atspindėti, kokio darbuotojo ieškome“, – sako V.Misevičius.

„Girtekos“ darbo skelbimus rasite paspaudę šią nuorodą.

IT paslaugų bendrovė UAB „Enigma software group LT" vaizdo reportaže pristato ne tik įmonę, jos kuriamus produktus, bet darbuotojai pasakoja ir apie darbo kultūrą, renginius, kurie vyksta po darbo.

„Enigma software group LT“ darbo skelbimus rasite paspaudę šią nuorodą.

Panašius motyvus mini ir transporto stebėjimo ir kontrolės UAB „Ruptela“ personalo vadovė Neringa Smailienė. Ji teigia, kad filmukai veikia kaip savotiškas filtras atsirenkant būsimus darbuotojus.

„Pažiūrėję mūsų vaizdo filmuką potencialūs kandidatai pamato platesnį įmonės vaizdą, pajunta, kuo mes užsiimame. Taip pat neakivaizdžiai susipažįstama su kolegomis, su kuriais teks dirbti: jei kandidatas ruošiasi dirbti programavimo skyriuje, jis mato programuotojus; jei pardavimų – pardavėjus. Klipe matomi tikri žmonės su savo mintimis apie darbą“, – sako N.Smailienė.

„Ruptelos“ darbo skelbimus rasite paspaudę šią nuorodą.

Efektyvu, bet ne visiems

Iš vaizdo filmukų susidaro įspūdis, kad tokia darbuotojų paieškos priemonė taikoma ne visų darbuotojų paieškai, o tik tam tikrų sričių. „Girtekos“ personalo direktorius Vaidotas Misevičius tai patvirtina – tokia darbuotojų paieškos forma visų pirma taikoma ieškant administracijos darbuotojų.

Nekilnojamojo turto UAB „Reon“ taip ieško nekilnojamojo turto brokerių ir pardavimų vadybininkų. Vaizdo reportaže du įmonės vadovai pasakoja, kas yra geras nekilnojamojo turto brokeris ir kokiems žmonėms toks darbas tiktų – viliojama plačiomis finansinėmis galimybėmis ir veiklos realizacija. „Kiekvieno brokerio verslas yra asmeninis verslas ir kiekvienas jį augina, kiekvienas už jį atsakingas, ir kuo labiau jis jį augins, tuo daugiau naudos turės ateityje“, – į būsimus kolegas kreipiasi bendrovės verslo plėtros direktorius Deividas Meištas.

„Reon“ darbo skelbimus rasite paspaudę šią nuorodą.

Jau dabar žmonės ateina žinodami, ko tikėtis – vaizdo reportažas leidžia aptarti pagrindinius aspektus, suformuluoti lūkesčius dėl darbo.

„Ruptela“ personalo vadovė N.Smailienė teigia, kad tokiu būdu pateikiama tikslingesnė informacija, kokių darbuotojų ieškoma – to darbo skelbime neperteiksi. „Jau dabar žmonės ateina žinodami, ko tikėtis – vaizdo reportažas leidžia aptarti pagrindinius aspektus, suformuluoti lūkesčius dėl darbo. Tai tarsi pirmas pokalbis dėl darbo – mums nebereikia per susitikimą pasakoti, kaip ir ką dirbam“, – sako N.Smailienė.

Svarstantiems apie tokios formos darbo skelbimus, „Girtekos“ personalo direktorius V.Misevičius akcentuoja efektyvumą. „Rezultatai tikrai puikūs, nes turime nuolatinį kandidatų srautą, kuris yra būtinas užtikrinant reikiamą darbuotojų skaičių nuolatos augančioje bendrovėje“, – sako V.Misevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius