-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didinant MMA, darbo vietos išlaikymas brangs mažiausiai 200 Lt

Minimalią mėnesinę algą (MMA) Lietuvoje, pagal oficialius duomenis, gauna penktadalis dirbančiųjų. Jei MMA bus didinama iki 1000 Lt, darbuotojai į rankas gaus šimtu litų daugiau, tuo metu darbdaviui tokios darbo vietos išlaikymas brangs 200 Lt.
Atleidimas iš darbo
Atleidimas iš darbo / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

MMA nuo rugpjūčio pirmosios augo 50 Lt. Atskaičius mokesčius, darbuotojas dabar gauna 36,5 Lt daugiau, o darbdavys už jo darbo vietos išlaikymą moka 65,5 Lt daugiau.

Tačiau, jei alga, kaip kalba naujos besiformuojančios koalicijos atstovai, nuo kitų metų sausio pirmosios bus padidinta iki 1000 Lt, tokią darbo vietą išlaikyti kainuos net 200 Lt brangiau.

Tuo metu MMA gaunantysis smarkiai nepralobs – per mėnesį į rankas gaus 110 Lt daugiau.

Jei MMA, kaip vis dar tikimasi, bus pakelta iki pažadėtųjų 1 509 Lt, MMA uždirbančio žmogaus darbo vietos išlaikymas brangs 864 Lt. Tuo metu darbuotojas į rankas gaus beveik 1 200 Lt.

Tylesnio, bet ambicingesnio „tvarkiečių“ pažado didinti MMA iki 1 800 Lt, kaina būtų dar didesnė – tokio minimalią algą gaunančio žmogaus darbo vietos išlaikymas kainuotų per 2 360 Lt, o į rankas žmogus gautų kiek daugiau, nei 1,4 tūkst. Lt.

Be to, kaip pristatydama 2013 metų biudžeto projektą, minėjo finansų ministrė Ingrida Šimonytė, didinant MMA, greičiausiai reikėtų didinti ir kitų mažas pajamas gaunančių žmonių atlyginimus. Juk, pavyzdžiui, viešajame sektoriuje yra nemažai išsilavinusių žmonių, dirbančių ne už minimalią, bet jai artimą algą, kurios kelti niekas nesiūlo. O tai tiesiog nebūtų teisinga tų žmonių atžvilgiu.

Apskaičiuoja tax.lt skaičiuokle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius