-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje mažėja imigrantų iš Naujosios Zelandijos ir Australijos

Jungtinės Karalystės statistikos biuras paskelbė, kad pastaraisiais metais Britanijoje gerokai sumažėjo atvykusiųjų iš Naujosios Zelandijos ir Australijos. Stiprėjanti Australijos ekonomika, geresnės įsidarbinimo galimybės vienus traukia grįžti namo, kitus sulaiko tėvynėje.
Turistai
Turistai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tik 26 tūkst. australų 2011 m. atvyko į Didžiąją Britaniją – perpus mažiau negu prieš 10 metų, ir net 48 tūkst. išvyko. Tie, kas ryžtasi atvykti į Didžiąją Britaniją, nusivilia, nes rasti darbą sunkiau negu tikėtasi.

„Jeigu neturi verslo ar rinkodaros studijų diplomo, labai sunku. Žmonės tikisi bent minimalios algos, bet ir dėl jos tenka pakovoti“, – sako imigrantė iš Naujosios Zelandijos India Boyle.

Tai, kad sumažėjo atvykusiųjų iš Naujosios Zelandijos ir Australijos, pajuto ir kai kurių parduotuvių, restoranų savininkai.

„Per pastaruosius dvejus metus sulaukiame gerokai mažiau lankytojų iš Australijos ir Naujosios Zelandijos. Netekome 30 ar 40 procentų rinkos, mūsų verslui tai ne į naudą“, – aiškina vadybininkas Nabilas Bouris.

Sugrįžti australus traukia ne tik stiprėjanti ekonomika, geresnės galimybės įsidarbinti, bet ir palankios palūkanų normos. Kita vertus, ekspertai tvirtina: migracijai taip pat būdingi ciklai, o šiems – pakilimai ir nuosmukiai.

„Ekonomikai taip pat būdingos bangos – nuosmukiai, kilimai, kinta ir bankų palūkanų normos, tad ateityje Britanijoje galima tikėtis naujos atvykusiųjų iš Naujosios Zelandijos ar Australijos bangos“, – tikina Australijos nacionalinio banko ekspertas Tomas Vosa.

Bet kol kas banga slūgsta, nes gąsdina ir griežtesni imigracijos įstatymai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius