Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbė turtingiausių sąrašą: J.Bezosas, B.Gatesas ir W.Buffettas jo viršūnėje

Jeffas Bezosas tebėra turtingiausias pasaulyje ir toliau lenkia Billą Gatesą bei Warreną Buffettą, parodė naujausias žurnalo „Forbes“ sudarytas pasaulio turtuolių sąrašas.
„Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas – turtingiausias žmogus pasaulyje
„Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas – turtingiausias žmogus pasaulyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nors sąrašo viršūnė liko nepakitusi, „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas Markas Zuckerbergas šiemet atsidūrė trimis vietomis žemiau, o buvęs Niujorko meras Michaelas Bloombergas pakilo dviem laipteliais.

Kaip matyti iš „Forbes“ antradienį paskelbto sąrašo, 55 metų J. Bezoso turto vertė per metus padidėjo 19 mlrd. JAV dolerių iki 131 mlrd. JAV dolerių.

J.Bezosas, kuriam priklauso 16 proc. elektroninės prekybos milžinės „Amazon“ akcijų ir kurio turtas jį pavertė JAV demokratų partijos kairiųjų sparno taikiniu, pagal turto vertę dar atsiplėšė nuo B.Gateso, filantropo ir vieno programinės įrangos bendrovės „Microsoft“ įkūrėjų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milijardierius Billas Gatesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milijardierius Billas Gatesas

„Forbes“ skaičiavimais, 63 metų B. Gateso turto vertė padidėjo nuo pernykščių 90 mlrd. JAV dolerių iki 96,5 mlrd. JAV dolerių.

Trečią vietą reitinge užima 88 metų milijardierius W.Buffettas, kuris jau daug metų yra laikomas investicijų guru, nors vasario pabaigoje ir jis neišvengė nuostolių, kai smarkiai atpigo JAV maisto produktų gamintojos „Kraft Heinz“, į kurią jis yra investavęs, akcijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffetas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Warrenas Buffetas

Žurnalas apskaičiavo, kad W.Buffetto turto vertė sumenko 1,5 mlrd. JAV dolerių ir dabar siekia 82,5 mlrd. JAV dolerių.

Tolesnėje „Forbes“ sąrašo rikiuotėje įvyko kur kas didesnių pokyčių.

Prancūzijos prabangos prekių bendrovės LVMH generalinis direktorius Bernardas Arnault išsilaikė ketvirtoje vietoje, tačiau M.Zuckerbergas, kurio turto grynoji vertė sumažėjo 9 mlrd. JAV dolerių, iš penktos vietos nusirito į aštuntąją.

„Scanpix“/AP nuotr./„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas
„Scanpix“/AP nuotr./„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas

Dabar prieš M.Zuckerbergą rikiuojasi Meksikos magnatas Carlosas Slimas, „Zara“ ir „Inditex“ įkūrėjas ispanas Amancio Ortega bei vienas iš „Oracle“ įkūrėjų Larry Ellisonas.

Milijardierius M.Bloombergas iš vienuoliktos vietos pakilo į devintąją, nes jo turto vertė padidėjo nuo 50 iki 55,5 mlrd. JAV dolerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Bloombergas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Bloombergas

Turtingiausiųjų sąraše tebedominuoja amerikiečiai, pirmajame dvidešimtuke užėmę keturiolika vietų.

Kitoms šalims pirmajame dvidešimtuke atstovauja „Reliance Industries“ valdybos pirmininkas Mukeshas Ambani iš Indijos, kuris užima tryliktą vietą, ir Kinijos interneto milžinės „Tencent“ vadovas Ma Huatengas,, kuris ir užbaigia dvidešimtuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius