-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio sektoriui Kaune atsivėrė naujos galimybės

Kaune atidarytas centras, kur kirpėjo amato ir kitų grožio paslaugų besimokantys studentai galės treniruotis praktiškai. Centrą atidarė Karaliaus Mindaugo profesinė mokykla. Žadama, kad jame pasipraktikavęs jaunimas bus naudingas darbdaviams, o ir pats nesunkiai galės susikurti sau darbo vietą.
Kirpykla
Kirpykla / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Naujasis sektorinis mokymo centras žada gerokai kilstelėti kartelę Lietuvos grožio industrijoje. Čia – naujausia įranga ir technologijos – investuota 16 mln. litų. Centre bus rengiami kirpimo, kosmetikos, siuvimo, išvaizdos dizaino, drabužių priežiūros, aplinkos dizaino, dailiųjų amatų ir klientų aptarnavimo specialistai.

„Nė vienas darbdavys negalės skųstis čia parengtais specialistais, priešingai – darbuotojai įneš į verslą daug naujovių. Bus skiriama labai daug laiko aptarnavimo kultūrai“, – pabrėžia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė dr. Laimutė Anužienė.

Centro vadovai sako, kad čia parengti specialistai ne tik valdys naujausias technologijas, bet ir įneš naujų vėjų į aptarnavimo kokybę, todėl šioje srityje dirbantys verslininkai esą turės pasitemti

Centro vadovai sako, kad čia parengti specialistai ne tik valdys naujausias technologijas, bet ir įneš naujų vėjų į aptarnavimo kokybę, todėl šioje srityje dirbantys verslininkai esą turės pasitemti.

„Nemanau, kad tai sudarys konkurenciją, aš labai džiaugiuosi šito centro įsteigimu ir jo kokybišku aprūpinimu, manau, kad šitą centrą baigę specialistai turės tas kvalifikacijas, kurių reikia darbdaviams“, – sako „Ortopedijos klinika“ direktorė Danutė Mauručaitienė.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis teigia, kad smagu, jog jaunimas nesirenka „mandrų“ profesijų.

„Daugiausia tai bus tie, kurie dirbs ir su darbo sutartimis, ir vystys individualią veiklą. Džiugu, kad yra tokie centrai, ir jaunimas renkasi šias, o ne tokias garsias, „mandras“ profesijas, kurias baigę lieka bedarbiais ir mitinguoja“, – pastebi B. Žemaitis.

Pastebima, kad šios srities specialistų poreikis vis auga, o tokius amatus įgiję jaunuoliai dažniausiai įkuria savo verslus.

„Ypač tie, kurie dirba grožio industrijos srityje, dažniausiai patys sau ir aplinkiniams sukuria darbo vietas ir taip pat noriai priima tuos, kurie baigę analogiškas mokyklas. Todėl mes į šį centrą žiūrim kaip į savotišką verslo inkubatorių“, – sako ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Centras įrengtas ES fondų lėšomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius