Henrikas Ulevičius prašo teismo grąžinti jį į ligoninės vadovo pareigas

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį išnagrinėjo buvusio Vilniaus klinikinės ligoninės direktoriaus Henriko Ulevičiaus skundą dėl atleidimo iš pareigų.
Henrikas Ulevičius
Henrikas Ulevičius / V.Kopūsto nuotr.

„Ieškovas Henrikas Ulevičius kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimą – panaikinti tuo sprendimu paskirtą drausminę nuobaudą – atleidimą iš darbo. Ieškovas prašo jį grąžinti į pareigas ir išmokėti su darbo teisiniais santykiais patirtas išlaidas“, – BNS sakė teismo atstovė spaudai Rugilė Zabelnikovaitė.

Teismas išėjo į sprendimų priėmimo kambarį priimti sprendimą, kada jis bus skelbiamas, kol kas nežinoma.

Pažeidė teisės aktus

Pernai priimtame tarybos sprendime nurodyta, kad H.Ulevičius savo veiksmais pažeidė administracijos direktoriaus bei tarybos patvirtintus teisės aktus, kurie apibrėžia reikalavimus Vilniaus klinikinės ligoninės bei savivaldybės darbuotojams.

Pats H.Ulevičius BNS anksčiau yra sakęs, kad buvo atleistas dėl politinių priežasčių, t. y. dėl to, jog nepritarė tarybos sprendimui sujungti klinikinę ligoninę su Vilniaus psichikos sveikatos centru. Jis sakė besibaiminantis, kad tai leis perkelti Psichikos sveikatos centro pacientus į Klinikinę ligoninę, kuri bus perpildyta, o Psichikos sveikatos centrui priklausantis vertingas nekilnojamas turtas bus parduotas.

Šiuo metu ligoninių sujungimui teismo sprendimu taikomos laikinosios apsaugos priemonės – dėl jų kreipėsi Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje.

Pernai gruodžio pradžioje taryba naujuoju ligoninės direktoriumi paskyrė Narimantą Markevičių – jis po H.Ulevičiaus atleidimo du mėnesius pareigas ėjo laikinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius