Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į IT pasaulį pasukusi Irina Fedotova: „Galimybių susirasti darbą yra tikrai daug“

Irina Fedotova, dviejų vaikų mama iš Vilniaus, sako, kad duomenų analizė jai buvo įdomi jau seniai. Prieš pasinerdama į duomenų analitikos mokslus, moteris dirbo administratore ir skolų administravimo vadybininke energetikos įmonėje. „Analizavau bei sistemindavau vartotojų duomenis, dirbau su juridine dokumentacija. Savo buvusioje profesijoje įdomiausia dalis man buvo būtent duomenų analizė“, – pasakoja Irina šiuo metu dirbanti duomenų analitike.
Irina Fedotova su Vilnius Coding School kolegomis
Irina Fedotova su Vilnius Coding School kolegomis / Organizatorių nuotr.

– Papasakokite, kodėl norėjote pakeisti profesiją? Kas jus atvedė į duomenų analitiką?

– Baigiau KTU elektroninės žiniasklaidos technologijos bakalauro studijų programą bei grafinių komunikacijų inžinerijos ir vadybos magistro studijų programą. Prieš pusmetį nusprendžiau mokytis duomenų analitikos, nes viskas, kas susiję su skaičiais ir jų analize, mane labai domina. Meilę matematikai jaučiu nuo mokyklos laikų. Tai tikrai buvo mano mėgstamiausias dalykas!

Lankiau matematikos ir fizikos mokyklą ne tik savo mieste, bet ir mokiausi papildomai jaunųjų matematikų mokykloje Vilniaus universitete. Be to, pajaučiau, kad noriu keisti profesiją ir tuo pačiu pastebėjau, kad analitikų paklausa rinkoje yra tikrai didelė. Nusprendžiau, kad atėjo laikas keisti gyvenimą. Pradėjau ieškoti informacijos, kur galėčiau išmokti naujų duomenų vizualizacijos bei duomenų sistematizavimo programų. Pagal atsiliepimus išsirinkau Vilnius Coding School.

Asmeninio arch. nuotr./ Irina Fedotova
Asmeninio arch. nuotr./ Irina Fedotova

– Ar mokslai pareikalavo daug pastangų?

– Vilnius Coding School duomenų analitikos kursas buvo įdomus ir naudingas. Gavau tikrai daug vertingų žinių. Nepasakyčiau, kad duomenų analitikos kursas man buvo itin sudėtingas, kadangi gebu greitai įsisavinti naujas žinias, išmokti naujas programas. Džiaugiuosi, kad papuolė tikrai nuostabūs mokytojai, kurie puikiai viską išaiškindavo. Tai, mano nuomone, irgi yra be galo svarbus faktorius. Mokslai truko 2 mėnesius ir galiu sakyti, kad patiko viskas – tiek studijų programa, tiek mokytojai ir aplinka.

– Sakote, kad galimybių susirasti darbą yra tikrai nemažai. Papasakokite, kaip jums sekėsi.

– Pailsėjusi per vasarą, darbo pradėjau ieškoti rugsėjo mėnesį. Tuomet susitikau su Vilnius Coding School karjeros centro vadove, kuri paaiškino, kokie šiuo metu yra reikalavimai gyvenimo aprašymui. Pagal skelbimus išsiunčiau savo CV į kelias pasirinktas įmones. Be to, mano gyvenimo aprašymus savo partneriams išsiuntė ir Vilnius Coding School karjeros centras, kuris padeda gerai mokymus baigusiems studentams rasti darbą.

Netrukus man paskambino mano būsimas vadovas ir pakvietė pirmam pokalbiui. Susitikimo metu gavau užduotį, kurią atlikau savaitgalį namuose. Taipogi buvau pakviesta į antrus pokalbius į kitas įmones, kur mane rekomendavo Vilnius Coding School.

Tačiau ten jau ir nenuėjau, nes gavau gerą pasiūlymą dirbti pagal pirmąjį pasiūlymą energetikos įmonėje. Sutikau dirbti ten iš karto, nes energetikoje dirbau daug metų, turiu daug patirties ir žinių, todėl keisti profesiją toje pačioje sferoje žymiai lengviau.

Jau dirbdama naujoje darbovietėje vis dar sulaukdavau skambučių, kviečiančių į darbo pokalbius. Tad galiu tikrai tvirtinti, kad baigus mokslus yra tikrai daug galimybių surasti norimą darbą.

Organizatorių nuotr./Irina Fedotova su Vilnius Coding School kolegomis
Organizatorių nuotr./Irina Fedotova su Vilnius Coding School kolegomis

– Ar duomenų analitika pateisino jūsų viltis ir svajones?

– Šiuo metu tikrai esu savo rogėse. Tai darbas, kuriame visada reikia galvoti, spręsti, analizuoti. Kas gali būti geriau? (šypsosi). Tikrai turiu planų – norėčiau gauti iš šios profesijos kiek įmanoma daugiau, išmokti kuo daugiau vizualizacijos ir analizės programų, neapsiriboti turimomis žiniomis.

– Jūsų patarimas tiems, kurie nesiryžta žengti lemiamo žingsnio, kad pakeistų savo gyvenimą.

– Kas norėtų kardinaliai keisti savo gyvenimą – ryžkitės, nes kada dar, jeigu ne dabar? Ypač jeigu turima profesija ir darbas nemotyvuoja ir tik veda į neviltį. Reikia išbandyti viską. Tikrai nesvarbu, kiek tau metų, svarbiausia - tik noras keisti gyvenimą ir galimybės.

O galimybės pakeisti gyvenimą yra realios – jau vasario 29 d. Vilnius Coding School kviečia susitikti „Stipriausių darbdavių Tech mugėje“, kuri skirta visiems suaugusiems, keičiantiems karjeros kryptį. Daugiau informacijos teiraukitės info@vilniuscoding.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius