-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimo lėšų švaistymo atleistą Eriką Bėrontą teismas grąžina vadovauti NMA

Sausio mėnesį iš vadovo pareigų Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA) atleistas Erikas Bėrontas grįžta dirbti į ES paramą skirstančią instituciją, sužinojo 15min. Teismo sprendimas po apeliacijos jam buvo palankus, nors E.Bėrontas buvo tapęs specialiuoju liudytoju tyrime dėl lėšų švaistymo.
Erikas Bėrontas
Erikas Bėrontas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tai, kad E.Bėrontas teismo sprendimu grąžinamas į NMA, trečiadienio vakarą patvirtino Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

„Toks yra teismo sprendimas ir mes jį privalėsime vykdyti. Paties teismo sprendimo negaliu komentuoti“, – 15min teigė ministras.

Penktadienį ryte ministras žada susitikti su E.Bėrontu ir aptarti situaciją. Ją sunkina tai, kad jau įvyko konkursas į NMA vadovo vietą, yra ir atrinktas nugalėtojas. NMA vadovo konkursą laimėjo institucijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas.

„Šiandieninis teismo sprendimas keičia situaciją. Su teisininkais dar tarsimės, kaip čia elgtis“, – sakė G.Surplys.

Negana to, teismas įpareigojo E.Bėrontui sumokėti kompensaciją už pravaikštas. Pats E.Bėrontas trečiadienio vakarą telefono nekėlė.

Primename, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vykdomame ES lėšų švaistymo tyrime E.Bėrontas buvo tapęs specialiuoju liudytoju, tačiau įtarimai jam nebuvo pareikšti. Jis pats teigė niekada nenusižengęs įstatymams.

E.Bėrontas buvo atleistas sausį tuometinio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko sprendimu.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) tyrime, kuriame apklaustas ir E. Bėrontas, analizuoja, ar kitas buvęs tarnybos vadovas Saulius Silicikas, jau nebedirbdamas NMA, esą siekė, jog parama būtų skirta ūkininkams, kurių įrangos tiekėja yra bendrovė „Biržų žemtiekimas“ – ji siejama su Seimo nariu „valstiečiu“ Viktoru Rinkevičiumi, be to, jai vadovauja S.Silickas.

Po to, kai E.Bėrontą B.Markauskas paskyrė antrajai kadencijai, šalies vadovės Dalios Grybauskaitės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė tvirtino, jog toks sprendimas kompromituoja žemės ūkio ministrą ir mažina pasitikėjimą institucija. Premjeras Saulius Skvernelis taip pat abejojo, kad E.Bėrontas galėtų sėkmingai dirbti. Tuomet B.Markauskas nutarė E.Bėrontą visgi atleisti, o šis kreipėsi į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius