-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jolanta Butkevičienė atsistatydina iš „Baltic Media Alliance“, valdančios „Piervyj Baltijskij kanal“, atstovybės vadovės pareigų

Tarptautinio žiniasklaidos holdingo „Baltic Media Alliance“ (BMA), valdančio ir „Piervyj Baltijskij kanal“, atstovybės Lietuvoje vadovė Jolanta Butkevičienė atsistatydina.
Jolanta Butkevičienė
Jolanta Butkevičienė / „Scanpix"/Tomo Juodaičio nuotr.

„Piervyj Baltijskij kanal“ parodyta laida apie Sausio 13-osios įvykius yra nesuderinama su mano kaip Lietuvos pilietės įsitikinimais ir vertybėmis. Net tai, jog BMA yra tik televizijos kanalų retransliuotojas, neatleidžia nuo moralinės atsakomybės: esu giliai įsitikinusi, jog ši laida yra ne tik klaida, bet ir provokacija prieš Lietuvos valstybę. Išsiaiškinau visas laidos patekimo į eterį aplinkybes, ir tai, kad nesuveikė BMA eterio kontrolės mechanizmas Latvijoje yra tiesiog neatleistina“, – pranešime spaudai teigia ji.

Esu giliai įsitikinusi, jog ši laida yra ne tik klaida, bet ir provokacija prieš Lietuvos valstybę

Anot J.Butkevičienės, „Sausio 13-osios tragediją išgyvenome visi“. „Gerbdama atminimą tų, kurie paaukojo savo gyvybes už Lietuvos Nepriklausomybę, gerbdama savo šeimą – tą naktį prie Seimo budėjo ir mano tėtis, ir brolis, vėliau apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu – turiu pareikšti, kad aš, kaip BMA LT vadovė, negaliu toliau vykdyti užimamų pareigų ir atsistatydinu iš BMA LT generalinės direktorės posto“, – rašo J.Butkevičienė.

Kilus ažiotažui dėl skandalingos „Piervyj Baltijskij kanal“ laidos, J.Butkevičienė bendrovės vardu atsiprašė dėl parodytos laidos.

Melagingi faktai apie 1991 metų sausį įvykdytą sovietų agresiją paskelbti spalio 4 dienos propagandinėje laidoje „Žmogus ir įstatymas“. Laidoje buvo interviu su Vilniaus televizijos bokštą šturmavusios grupės „Alfa“ tuometiniu vadu Michailu Golovatovu ir kitais pašnekovais, kurie neigė buvus kariškių ataką.

1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei šturmuojant televizijos bokštą žuvo 13 Lietuvos laisvės gynėjų, tarp jų viena mergina – Loreta Asanavičiūtė, kuri pateko po tanko vikšrais ir mirė ligoninėje. Į medicinos įstaigas kreipėsi 580 nukentėjusiųjų.

Sovietų tankai ir šarvuočiai buvo apsiautę televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos komiteto pastatą, kurį gynė daugiatūkstantinė beginklių žmonių minia.

Kanalas nusprendė pašalinti laidą „Žmogus ir įstatymas“, nuo šio penktadienio ji nebebus rodoma. Televizijos kanalas pripažino, kad programa neatitinka bendrų žmogiškų vertybių, moralinių ir etikos nuostatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius