Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokia veikla jums gali suteikti galimybes pusę metų dirbti, o likusį laiką – keliauti po pasaulį?

Loreta Garmuvienė (58) ilgus metus dirbo muzikos pedagoge. Prieš 14 metų ji gavo pasiūlymą išmėginti savo jėgas naujoje veikloje – tiesioginiuose pardavimuose. L.Garmuvienės teigimu, tai buvo lemiamas žingsnis jos karjeroje, pakeitęs tolimesnį gyvenimą.
Darbas ir laisvalaikis / 123rf nuotr.
Darbas ir laisvalaikis / 123rf nuotr.

Nuolatinį samdomą darbą mokykloje L.Garmuvienė teigia iškeitusi į verslą, suteikiantį galimybes daug laiko skirti asmeniniam tobulėjimui, pomėgiams ir kelionėms.

Apie karjeros posūkius – 15min pokalbis su nepriklausoma konsultante, bendradarbiaujančia su kompanija „TIENS“ – L.Garmuviene.

Kas jus paskatino ieškoti naujų karjeros posūkių tinklinėje rinkodaroje? Kokia veikla užsiėmėte prieš tai?

– Ilgus metus dirbau muzikos mokytoja ir tikrai gerai išmaniau savo darbą. Todėl gavusi pasiūlymą išmėginti jėgas tiesioginiuose pardavimuose, visko iš karto nemečiau – naują veiklą vykdžiau paraleliai. Kuo mane sudomino nauja veikla? Labiausiai – laisve pačiai planuotis savo laiką.

Čia gali išsikelti individualius tikslus, susidėlioti pagal save veiklos grafikus. Galiausiai, tau niekas nenurodinėja ir nevadovauja. Dirbdama muzikos mokytoja mokykloje buvau įsprausta į tam tikrus rėmus – buvo reikalaujami planų pildymai, darbų atlikimo terminai, o aš norėjau būti pati sau vadove.

Tiesa, mano pedagoginė patirtis pasitarnavo naujoje veikloje. Čia tenka vesti mokymus, supažindinti žmones su produktais, todėl pedagoginės žinios labai praverčia.

Vadovauti ir planuotis laiką pačiam – skamba kaip didelis iššūkis!

– Taip ir yra. Ta laisvė iš pradžių sutrikdo – reikia pačiam nusistatyti savo veiklos gaires, konkrečias datas tikslų įgyvendinimui. O aš esu žmogus, linkęs keisti savo planus (juokiasi).

Tačiau mane labai motyvavo finansinė šios veiklos pusė. Samdomajame darbe dirbi už atlygį, kuris nutrūksta tau nustojus dirbti. Tinklinė rinkodara suteikia išliekamąsias pajamas.

Kai veikla, kuria užsiimi, tau nuoširdžiai patinka, tuomet ir nekyla klausimų, kaip susiplanuoti savo laiką.

Pavyzdžiui, intensyvi veikla užima kurį laiką, o po to, jeigu viską atlikai teisingai, gali keletą mėnesių ar net pusę metų atostogauti! Dalis žmonių, šiame versle tą laiką skiria kelionėms po pasaulį.

Iš kur semiatės valios pastangų?

– Kai veikla, kuria užsiimi, tau nuoširdžiai patinka, tuomet ir nekyla klausimų, kaip susiplanuoti savo laiką. Tą patį sakau ir naujokams: jeigu jums patiks mūsų bendruomenė, emocinė aplinka, tuomet nereikės valios pastangų atrasti šiai veiklai laiko – viskas susidėlios savaime.

Norint orientuotis į savo tikslų įgyvendinimą reikia suvokti, jog svarbus yra ne tik rezultatas, bet ir pats procesas. Kartais pačiam žmogui yra sunku nuspręsti, ar jam patiks tai ar ne, bet į ateitį žiūrint, aš galiu patarti, ar jam iš viso verta tai pradėti.

Kokie yra pagrindiniai kriterijai, kuriais vadovaujatės spręsdama, ar žmogui patiks ši veikla?

– Pirmiausia žmogus turi būti žingeidus, norėti mokytis ir būti atviras naujiems dalykams. Tinkliniame versle gauni daug žinių, kurios praverčia ir kasdieniame gyvenime, tačiau reikia norėti jas priimti.

Kitas dalykas – kiek žmogus yra linkęs bendrauti su kitais. Ši veikla yra paremta bendravimu, todėl norėdamas ją vykdyti, turi mėgti darbą su žmonėmis.

Shutterstock nuotr./Bendravimas
Shutterstock nuotr./Bendravimas

Kaip atrodo jūsų gyvenimas, jūsų diena praleidus 14 metų tinklinėje rinkodaroje?

– Kadangi turiu subūrusi nemažą komandą puikių profesionalų, ir mes dirbame pagal dubliavimo sistemą, kuri veikia be mano įsikišimo, galiu didelę dalį laiko skirti sau, šeimai, draugams, kelionėms. O mano veikla gali trukti įvairiai – nuo 10 valandų per dieną, jeigu tai didelis projektas, iki kelių valandų per savaitę. Visa tai priklauso nuo projekto apimties.

Norint orientuotis į savo tikslų įgyvendinimą reikia suvokti, jog svarbus yra ne tik rezultatas, bet ir pats procesas.

Kokie yra artimiausi jūsų tikslai ateičiai?

– Dabar visos mano ateities perspektyvos krypsta į interneto platybes. Stengiuosi koja kojon žengti su technologijomis. Jos leidžia išplėsti veiklą į bet kurią pasaulio šalį. Tuo labiau, kad „TIENS“ korporacija įžengė į trečiąjį savo vystymosi etapą ir pateikė mums naujų papildomų verslo galimybių.

Labai grandiozinių tikslų neturiu, man jau yra 58 metai (juokiasi), bet turiu planą per šiuos metus pakilti aukštesniu karjeros laipteliu. O dar – tiesiog noriu džiaugtis šia diena, savo laiką skirti prasmingoms veikloms ir kasdien išmokti kažką naujo.

Daugiau apie bendradarbiavimo su kompanija „TIENS“ galimybes galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius