Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos idėjų forumo“ vadovas E.Kundreckas: „Verslas priklauso nuo požiūrio kampo“

Savo įkurtos „4ROOM“ įmonės Erikas Kundreckas verslu vadinti nenorėjo. „Veikiau tai yra veikla, kuri man teikia džiaugsmo, ir dėl kurios jaučiuosi laisvas“, – teigė pašnekovas. E.Kundreckas teigė pritariantis kažkada vieno profesoriaus pasakytai minčiai „universitetuose žmonės rengiami ne tam, kad vėliau dirbtų samdomą darbą.“ Vis dėlto, sutiko ir su tuo, kad įgyvendinti praktiškai tai nėra taip lengva.
Erikas Kundreckas
Erikas Kundreckas / Asmeninio arch. nuotr.

Platus mąstymas

E.Kundrecko vadovaujama „4ROOM“ – labai plataus spektro įmonė. Joje dirbanti komanda prodiusuoja TV laidas, organizuoja koncertus ir renginius, prodiusuoja „brandingo“ renginius, reklamos akcijas ir dirba dar daug įvairių darbų. Pats E.Kundreckas čia ne tik veiklos vadovas, bet ir dalyvis. Jis ir prodiuseris, ir renginių organizatorius, ir komunikacijos bei rinkodaros konsultantas.

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) menotyros bakalauro bei komunikacijos ir informacijos magistro laipsnius gavęs E.Kundreckas teigė, kad jo specialybė glaudžiai susijusi su tuo, ką veikia dabar, o universitete įgytos žinios darbe – tikrai praverčia.

Taip pat skaitykite: Verslauti net nesvajojusi „Happeak“ bendraturtė V.Ribinskaitė: „Tai – universiteto indėlis“

„Kadangi dirbu su audiovizualiniais menais, televizijos projektais, viešaisiais ryšiais, rinkodara ir reklama, tad įgytas išsilavinimas su mano veikla susijęs gana glaudžiai. Antra vertus, VDU yra nuostabus tuo, kad jame įgyjamas išsilavinimas yra plataus profilio. O platus akiratis, bent jau mano srityje, yra labai svarbus. Didesnio skaičiaus sferų išmanymas leidžia tapti universaliu savo klientų partneriu“, – savo nuomonę dėstė pašnekovas.

VDU yra nuostabus tuo, kad jame įgyjamas išsilavinimas yra plataus profilio.

VDU yra nuostabus tuo, kad jame įgyjamas išsilavinimas yra plataus profilio.

Paklaustas, kaip sugalvojo sukti verslo keliu, E.Kudreckas tikino nenorintis šios veiklos vadinti verslu. „Veikiau tai yra veikla, kuri teikia man džiaugsmą ir dėl kurios jaučiuosi laisvas. Man įstrigo vieno profesoriaus kažkada pasakyti žodžiai „universitetuose žmonės rengiami ne tam, kad vėliau dirbtų samdomą darbą“. Tai geri žodžiai, tik, žinoma, ne taip paprastai pritaikomi praktikoje“, – kalbėjo „4room“ vadovas.

Svarbiausia – mėgstama veikla

„Beveik prieš šešerius metus kilo mintis suburti gabius įvairių kūrybinių sričių žmones į vieną komandą. Taip ir atsirado „4ROOM“ (lot. „forumas“ – susirinkimas)“, – prisiminė E.Kundreckas.

Pasak jo, veiklos sritis susiformavo labai natūraliai. „Veikla dėliojasi pagal tai, kokie žmonės prie mūsų prisijungia: grafikai, dizaineriai, viešųjų ryšių specialistai, fotografai, vaizdo operatoriai, tekstų rašytojai. „4ROOM“ galima būtų vadinti viešųjų ryšių ir reklamos agentūra ar televizijos prodiuserine kompanija, tačiau tai nebūtų visiškai tikslu. Kiekvienas naujai ateinantis žmogus kartu atsineša savo patirtį, o įmonė – įgyja naują veiklos sritį. Tai leidžia nuolat keistis, tobulėti, būti konkurencingiems, o tuo pačiu patirti naujų iššūkių ir galimybių“, – apie nuolat besikeičiančią įmonę kalbėjo jos įkūrėjas.

Taip pat skaitykite:Oksfordo laboratorijos vadovas S.Kriaučionis: „Siekis – kuo daugiau prisidėti prie vėžio gydymo“

E.Kudreckas pabrėžė, kad šios veiklos nevysto vienas, komanda yra svarbiausia. „4ROOM“ yra kaip bičių avilys, kur kiekvieno indėlis yra vienodai svarbus, nes tik veikiant kartu galimas rezultatas. Svarbiausia, kad mes darome tai, kas įdomu mums patiems. Ir labai džiaugiamės, kad vis dažniau sutinkame klientų ir partnerių, kuriems tai patinka“, – teigė pašnekovas.

Svarbiausia, kad mes darome tai, kas įdomu mums patiems.

Svarbiausia, kad mes darome tai, kas įdomu mums patiems.

Paklaustas, kas svarbiausia norint įkurti sėkmingą verslą, E.Kundreckas vienareikšmio atsakymo neturėjo. „Negalima teigti, kad tam, jog ką nors įkurtum, turi išmanyti viską. Ar turi mokėti šešias kalbas ir būtinai būti ekstravertas? Tai – labai individualu. Manau, verslo esmė ta, kad jis dažniausiai priklauso nuo požiūrio kampo. Juk yra daugybė tų pačių verslo sričių, bet pažiūrėkite, kokie skirtingi žmonės tai daro. Ir kiekvienas daro savaip“, – svarstė pašnekovas. Taip jis prasitarė, kad jį žavi į šalį atvykę imigrantai iš Turkijos, Indijos ar Kinijos.

„Atrodo vos tik atvykę į mūsų šalį, tik kojas apšilę – jau žiūrėk steigia savo restoranėlį ar kokias dirbtuves. Dažnai net įstatymų neišmano iki galo. Kuo tai pavadinti? Verslumu, išradingumu?“ – retoriškai klausė E.Kundreckas, bet pabrėžė, kad tai – pagirtina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius