Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 02 /11:41

„Maxima“ nesutinka su „Verslo žinių“ teiginiu, kad moka mažesnius atlyginimus net ir už „Norfą“

Pigiausiomis prekėmis garsėjantis prekybos centras „Norfa“ savo darbuotojams yra dosnesnis nei „Maxima“. „Norfa“ algomis lenkia ir „Iki“ ir „Rimi“, rodo pagal „Sodros“ ir „Rekvizitai.lt“ duomenis atlikti „Verslo žinių“ skaičiavimai. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai negali suvokti, iš kur ištraukti tokie skaičiai.
„Hyper Maxima“
„Verslo žinių“ duomenimis, „Norfoje“ atlyginimai yra didesni nei „Maximoje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Norfoje“ vidutinis atlyginimas 2013 metais, neatskaičius mokesčių, sudarė 1565 Lt. „Rimi Lietuva“ darbuotojas vidutiniškai uždirbo 1551 Lt, „Iki“ prekybos centrus valdančios „Palink“ – 1488 Lt, „Maximos“ – 1447 Lt.

VŽ skaičiavimai rodo, kad didžiausią vidutinę algą uždirba vaistinių darbuotojai – nuo 2466 iki 2864 Lt.

„Maxima“ su tokiais skaičiais nesutinka

„Maxima“ darbuotojas, jeigu tikėsime „Verslo žinių“ skaičiavimais, per mėnesį iki mokesčių uždirba 1447 Lt, vadinasi, atskaičius mokesčius, į rankas jis tegauna tik kiek daugiau nei minimalų atlyginimą. Kaip gali vidutinė alga bendrovėje būti minimali alga?

Stebime tendencijas darbo rinkoje ir stengiamės darbuotojams mokėti teisingą, t.y. situaciją rinkoje atitinkantį, atlygį. Priešingu atveju, darbo rinkoje tiesiog nebūtume konkurencingi, mums nepavyktų išlaikyti esamų darbuotojų ar susirasti naujų.

Prekybos centras „Maxima“ gūžčioja pečiais – taip būti negali. Bendrovės Personalo departamento direktorius Ernestas Letukas sakė nesuprantantis tokių dienraščių skaičiavimų.

„Nesiimsime vertinti vieno iš šalies dienraščių pasirinktos vidutinio prekybos tinklų atlyginimo skaičiavimo metodikos.

Stebime tendencijas darbo rinkoje ir stengiamės darbuotojams mokėti teisingą, t.y. situaciją rinkoje atitinkantį, atlygį. Priešingu atveju, darbo rinkoje tiesiog nebūtume konkurencingi, mums nepavyktų išlaikyti esamų darbuotojų ar susirasti naujų, – sakė E.Letukas.

Tuo labiau kad nežinome, ar remiantis ja buvo atsižvelgta į prekybos centruose dirbančių darbuotojų, įvertinant ir darbuotojų, esančių motinystės atostogose skaičių, prekybos tinklų veiklos regioniškumą (kiek parduotuvių veikia didžiuosiuose šalies miestuose, kuriuose yra aukštesnis pragyvenimo lygis, o kiek regionuose), pasirinktą skirtingą plėtros strategiją, pagaliau skirtingą įmonių struktūrą ir darbo organizavimą (kaip įmonėje organizuojami logistikos, maisto gamybos, saugos procesai) ir kt. Visi šie veiksniai yra neabejotinai svarbūs ir veikia vidutinį darbuotojo atlygio dydį“, – sakė jis.

„Maxima“ patikino, kad moka rinkos atlyginimą, o pagal „Verslo žinių“ skaičiavimus „Maxima“ vidutinis atlyginimas yra maždaug tūkstančiu litų mažesnis nei vidutinis šalies atlyginimas.

„Stebime tendencijas darbo rinkoje ir stengiamės darbuotojams mokėti teisingą, t.y. situaciją rinkoje atitinkantį, atlygį. Priešingu atveju, darbo rinkoje tiesiog nebūtume konkurencingi, mums nepavyktų išlaikyti esamų darbuotojų ar susirasti naujų“, – sakė E.Letukas. Pasak jo, darbuotojų atlyginimai atitinka bendrą rinkos vidurkį, o kai kuriais atvejais yra ir didesni už vidurkį.

„Maximoje“ dirba 16 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius