-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nedarbas Vokietijoje – vis dar rekordiškai žemas

Nedarbas Vokietijoje vis dar siekia rekordiškai žemą lygį, rodo trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys. Didžiausios Europos ekonomikos darbo rinka metus užbaigė labai gerai, nepaisant politinės krizės, apėmusios Berlyną.
Mąstymas
Mąstymas / 123rf.com nuotr.

Praėjusių metų gruodį darbo Vokietijoje neturėjo tik 5,5 proc. gyventojų, atsižvelgiant į sezoninius svyravimus ir kalendorinį poveikį, pranešė federalinė užimtumo agentūra BA. Toks nedarbo lygis buvo mažiausias nuo Vokietijos suvienijimo 1990 metais.

„Padėtis darbo rinkoje gruodį buvo labai gera, darbo neturinčių žmonių skaičius išaugo mažiau nei įprasta šiam sezonui, o jau ir taip didelė naujų darbuotojų paklausa tarp įmonių dar labiau padidėjo“, – sakė BA vadovas Detlefas Scheele (Detlefas Šylė).

Kalbant apie visus praėjusius metus, nedarbo lygis Vokietijoje siekė 5,7 proc. Darbo neturėjo kiek daugiau nei 2,5 mln. žmonių. Tai taip pat buvo mažiausias rodiklis nuo Rytų ir Vakarų Vokietijų suvienijimo 1990 metais.

Tiesa, verta paminėti, kad darbo rinkos statistika dar nefiksuoja daugiau nei milijono migrantų ir pabėgėlių, kurie atvyko į Vokietiją nuo 2015 metų.

Užimtumas Vokietijoje taip pat yra rekordinis ir siekia 44,3 mln. žmonių, antradienį parodė federalinės statistikos tarnybos „Destatis“ paskelbti duomenys. Per metus užimtumas padidėjo 1,5 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius