Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbo lygis JAV gali smukti žemiau 4 proc. kartelės

Nedarbo lygis JAV gali pirmą kartą nuo 2000 metų smukti žemiau 4 proc. kartelės, mano „Moody's Analytics“ analitikas Ryanas Sweetas (Rajanas Svitas), kurio prognozės dėl JAV makroekonominių rodiklių pokyčių balandį buvo tikslesnės negu visų kitų agentūros „MarketWatch“ apklaustų ekspertų.
Nedarbas JAV
Nedarbas JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Balandį nedarbo lygis JAV nuo 4,5 proc. mėnesiu anksčiau smuktelėjo iki 4,4 procento.

Pasak R.Sweeto, JAV ekonominė padėtis yra gana nebloga, nors BVP augimas pirmąjį ketvirtį buvo silpnas (metinis prieaugis sudarė tik 0,7 proc.), ir darbo vietų skaičius toliau sparčiai didės iki metų pabaigos.

„Šiame pasaulyje neišvengiami tik trys dalykai: mirtis, mokesčiai ir silpnas BVP augimas pirmąjį ketvirtį“, – pajuokavo analitikas.

„Patvirtinti duomenys rodo, kad ekonomika labai silpna, o nepatvirtinti duomenys – kad ekonomika kyla, – pareiškė R.Sweetas, kurį cituoja „MarketWatch“. – Tiesa, kaip tai visada būna, yra kažkur per vidurį.“

Kalbėdamas apie patvirtintus duomenis, jis turėjo omenyje ataskaitas apie realų ekonominį aktyvumą, įskaitant mažmenininkų pardavimus, kainas ir darbo rinkos duomenis, o kalbėdamas apie nepatvirtintus duomenis – apklausų rezultatus, kurie neretai būna subjektyvūs.

Iš 47 analitikų, R.Sweetas balandį pateikė tiksliausias 2 iš 11 rodiklių – infliacijos ir užsienio prekybos apyvartos – prognozes. Jo prognozės dėl dar 6 rodiklių pateko į tiksliausiųjų dešimtuką ir nuo metų pradžios jis užima pirmą vietą „MarketWatch“ sudaromame geriausių prognozuotojų sąraše. Paskutinius šešerius metus šiame sąraše pirmavo Jimas O‘Sullivanas (Džimas O‘Salivanas) iš „High Frequency Economics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius