Palangiškės Robertos patarimai sezoniniams darbuotojams

Vasarą Palangoje ne tik smagu poilsiauti ir degintis prie jūros, tačiau tai yra ir puiki galimybė užsidirbti pinigų bei gerai praleisti vasarą viename didžiausių Lietuvos kurortų. Patarimais, kaip įsidarbinti ir džiaugtis atostogomis, dalinasi „Van Wurst“ greito maisto restorano vyriausioji operatorė Roberta Dačkutė.
Roberta Dačkutė
Roberta Dačkutė / Projekto partnerio nuotr.

Svarbiausia – motyvacija

Sezoninis darbas ypatingas tuo, kad jam nereikalingas tam tikras išsilavinimas, svarbiausia žmogaus asmeniniai sugebėjimai ir motyvacija dirbti. Pašnekovė Roberta, Klaipėdos valstybinės kolegijos studentė, vasaros sezonu dirba Palangoje ir per keletą sezonų darbo jau yra sukaupusi nemažai patirties. „Anksčiau aš prekiavau šerbetais, pardavinėjau bilietus į renginius. Tačiau „Van Wurst“ mano pirmas toks rimtas darbas, kuriam aš skiriu daug dėmesio“, – pasakoja Roberta.

Po mėnesio intensyvaus darbo ir mokymų „Van Wurst“ restorane merginą pakėlė pareigose, dabar ji vyriausioji operatorė, kuri prisideda prie darbuotojų atrankos, komandos formavimo ir restorano standartizuotų procesų kūrimo ir įgyvendinimo. Pašnekovė teigia – „net ir sezoniniame darbe galima kilti karjeros laiptais ir išmokti daug naujų dalykų, svarbiausia norėti ir stengtis kiek įmanoma atlikti geriau savo darbą.“

Susipažink su įmone, kurioje nori dirbti

Didesnius šansus įsidarbinti gali suteikti žinios apie įmonę, jos veiklą, viziją, darbuotojų veiklos standartus. Jei žinote įmones vertybes – jūs būsite puikus kandidatas į norimą darbo poziciją. „Mūsų restorane yra darbuotojų veiklos standartai, kurių privalome visi laikytis. Ir darbas vyksta daug paprasčiau ir aiškiau. Laikomės nustatytų taisyklių ir džiaugiamės darniu darbu“, – teigia Roberta.

Įgytos žinios padeda vertinti situaciją ir kitų įmonių veiklą. Pašnekovė dalinasi, jog dabar ji supranta ir mato, kokiu principu dirba kiti Palangos restoranai ir kaip jie vertina klientą ir kokybę. „Praeituose darbuose darbuotojų veiklos standartų nebuvo, todėl tik atėjus į „Van Wurst“ restoraną aš supratau, kaip tai yra svarbu ir būtina įgyvendinti kiekvienoje darbovietėje“, – sako Roberta.

Nuotykiai – neatsiejama darbo dalis.

Vasarą dirbti į Palangą suvažiuoja didžiulė dalis jaunimo, kurie nori ne tik užsidirbti, tačiau ir linksmai praleisti atostogas. „Mūsų darbe taip pat netrūksta ir linksmybių bei nuotykių, dainuojame dainas, šokame prie griliaus, džiaugiamės, kai klientai išeina laimingi“, – pasakoja pašnekovė.

Nors ir kaip linksmai skambėtų, Roberta priduria, jog darbo Palangoje tikrai netrūksta ir dirbti reikia atsakingai ir daug. „Atvažiuojantiems dirbti į Palangą noriu palinkėti išmokti atskirti darbą nuo linksmybių. Reikia suprasti, kad dirbdamas žmogus nešą atsakomybę ir reprezentuoja įmonę, tad reiktų dirbti nuoširdžiai ir gerai. O po darbo kartu su kolektyvu galima ir pasilinksminti.“ – patarimais dalinasi Roberta.

Dirbdami Palangoje galite susipažinti ir su Lietuvos įžymybėmis. „Van Wurst“ darbuotoja pasakoja, jog jų restorane jau buvo apsilankiusios tokios žvaigždės kaip Orijus Gasanovas, Naglis Bierancas ir Karolina Meschino. „Jie paprasti žmonės, kaip ir mes visi. Jokių iškirtinių reikalavimų ir įgeidžių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius