Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskirta nauja Lietuvos garbės konsulė Vokietijoje

Vasario 27 d. oficialios inauguracijos metu Eva Dude buvo paskirta Lietuvos Respublikos garbės konsule Vokietijoje. Iki šiol Eva Dude vadovavo Ofenbacho prie Maino pramonės ir prekybos rūmams (PPR). Ji pakeitė Achimą Naumanną, aštuonerius metus ėjusį Lietuvos Respublikos garbės konsulo pareigas Vokietijoje.
Thomas Metz, Heseno Teisingumo ministerijos valstybės sekretorius (kairėje) ir Deividas Matulionis, Lietuvos Respublikos ambasadorius Vokietijoje (kairėje, antroje eilėje) įteikė Evai Dude (viduryje) jos paskyrimo Lietuvos Respublikos garbės konsule Vokietijoje skiriamuosius raštus. PPR generalinis
Thomas Metz, Heseno Teisingumo ministerijos valstybės sekretorius (kairėje) ir Deividas Matulionis, Lietuvos Respublikos ambasadorius Vokietijoje (kairėje, antroje eilėje) įteikė Evai Dude (viduryje) jos paskyrimo Lietuvos Respublikos garbės konsule Vokie / Linke/IHK nuotr.

Inauguracijos metu sveikinimo žodį tarė PPR generalinis direktorius Markusas Weinbrenneris: „Daugumai Vokietijos įmonių Lietuva tapo savaime suprantama Europos ir Europos Sąjungos dalimi. Nepaisant to, atsiranda vis naujų bendradarbiavimo sričių, tokių kaip atsinaujinanti energetika ar specialistų, kurių poreikis didėja ir Lietuvoje, kvalifikacijos kėlimas. Šiose srityse mes glaudžiai bendradarbiaujame su Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmais Vilniuje.“

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai yra svarbus PPR bei paskirtojo garbės konsulo Vokietijoje partneris. PPR skiria Lietuvai ypatingą dėmesį ir prisideda prie Lietuvos ir Vokietijos įmonių bendradarbiavimo plėtros organizuodami konsultacines  dienas, informacinius renginius bei verslo delegacijų keliones.

Nuo 2007 m. kovo mėn. iki 2013 m. kovo mėn. E.Dude buvo Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje bendros valdybos narė, todėl jos profesinė veikla yra glaudžiai susijusi su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius