Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios priežastys, kodėl jūsų bendradarbis uždirba daugiau nei jūs

Sužinojus, kad tas pačias pozicijas užimantis kolega darbe uždirba daugiau, tai gali sukelti pavydą ir sustiprinti nesaugumo jausmą. Kodėl dirbant tiek pat ir tą patį darbuotojai gauna skirtingus atlyginimus, klausia naujienų portalas cnbc.com ir pateikia penkias tokios nelygybės priežastis
Kūrybiškumas
Kolegos / Vida Press nuotr.

Agresyvesnės derybos

Viena iš didžiausių klaidų, kurią galima padaryti, yra priimti darbo pasiūlymą vos jį gavus. Kompanijos nelinkusios leisti daugiau pinigų negu reikia, todėl pirmasis jų pasiūlymas gali būti jums nelabai palankus. Dėl to būtina derėtis tol, kol bus pasiūlytas jus tenkinantis atlyginimas.

Tačiau pirmiausia būtina patyrinėti atlyginimų vidurkį sektoriuje, kuriame ieškote darbo. Neadekvačiai aukštos algos reikalavimas tik gali parodyti, kad ne visiškai gaudotės rinkos aktualijose.

Tačiau pirmiausia būtina patyrinėti atlyginimų vidurkį sektoriuje, kuriame ieškote darbo.

Nesvarbu, ar jūs deratės dėl algos pakėlimo sename darbe, ar dėl atlygio naujoje darbovietėje, jums reikalingi teisingi skaičiai ir supratimas, kodėl esate vertas prašomų pinigų.

Geresnis įdarbinimo laikas

Jeigu buvote pasamdytas ekonomikai arba įmonei sunkiu laikotarpiu, egzistuoja didelė tikimybė, jog gausite mažesnį atlyginimą nei asmuo, įsidarbinęs bendrovės klestėjimo metu. Tiesa, žinodami, jog darbuotoju tapote ne pačiu geriausiu verslui laikotarpiu, vėliau, pagerėjus situacijai, galite drąsiai derėtis dėl atlyginimo kėlimo. Tam taip pat būtina žinoti atlyginimus rinkoje.

Be to, prašydami didesnės algos praėjus sunkmečiui turėtumėte akcentuoti, kaip savo darbu prisidėjote bendrovei nepalankiu laiku. Darbo pradžia per krizę netgi gali būti sėkminga, kalbant apie tolesnę karjerą, kadangi būtumėte pademonstravęs, jog galite dirbti sunkiai bei pritapti įvairiose situacijose.

Baksnojimas į gerus darbus

Didesne alga besidžiaugiantis asmuo gali dažnai pirštu baksnoti į savo atliktus gerus darbus. Jeigu norite, kad vadovas įvertintų jūsų dedamas pastangas, tyliai ir kruopščiai dirbti gali būti ne pati geriausia idėja.

Turite akcentuoti, kaip jūsų darbas neša naudą įmonei bei kitiems bendradarbiams, o reikiamu metu ir atkreipti dėmesį į save.

Nors girdamas pats save ir galite jaustis nejaukiai, tačiau norėdamas uždirbti daugiau privalote demonstruoti, kodėl nusipelnote didesnės algos.

Dėmesys aprangai

Idealiame pasaulyje išvaizda neturėtų rūpėti, tačiau realybė tokia, jog dėmesys aprangai versle bei įvairiose socialinėse situacijose gali turėti įtakos jūsų gaunamai algai.

Teigiamas įspūdis apie jūsų išvaizdą didina tikimybę, jog darbe būsite pastebėtas iš teigiamos pusės.

Geresnė patirtis

Jūsų bendradarbis, galbūt, prieš tai įgijo įspūdingų darbo įgūdžių kitose vietose arba moka ką nors, kuo jūs pasigirti negalite. Gilesnės žinios, susijusios ne tik su konkrečia darbo vieta, bet ir visu sektoriumi, be abejonės augina šansus iš darbdavio gauti solidesnį mėnesinį atlyginimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius