-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras: padidėjusios „Sodros“ įmokos gali padidinti emigraciją, bet ateityje duos naudos

Premjeras Saulius Skvernelis pripažįsta, kad nuo šių metų padidintos „Sodros“ įmokos savarankiškai dirbantiems žmonėms artimiausi metu gali paskatinti emigraciją, tačiau ateityje, anot jo, tai žmonėms bus naudinga, nes didins jų socialines garantijas.
„Sodra“
„Sodra“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Esminis dalykas, jeigu mes žiūrime šį momentą, taip – rizikos yra (emigracijos didėjimui – BNS), tačiau jeigu žiūrime į perspektyvą, tie žmonės, kuriems didėja atskaitymai į socialinio draudimo fondą, kurie draudžiami įvairiomis socialinio draudimo rūšimis, kai anksčiau jie nebuvo jomis apdrausti, tai jiems suteikiamos papildomos socialinės garantijos tiek dabar gauti išmokas įvairiomis situacijomis, tiek ir ateityje gauti tokią pensiją, kad nereikėtų iš valstybės prašyti papildomos išmaldos. Reikia žiūrėti trumpalaikę ir ilgalaikę perspektyvą“, – ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė S.Skvernelis.

Anot jo, mokestinė aplinka turėtų būti švelnesnė verslą pradedantiems žmonėms, tačiau vėliau visi turėtų mokėti vienodus mokesčius.

„Vyriausybė yra pasakiusi, kad per pusę metų peržiūrės visą mokestinę aplinką. Manome, kad turėsime pasiūlymų žmonėms, kurie pradeda savo verslą. Ta pradžia turi būti paskatinta, bet toliau mes visi gauname viešąsias paslaugas vienodai. Taip pat norime gauti pensiją, iš kurios galėtume oriai gyventi, todėl įmokos natūraliai turi būti mokamos“, – kalbėjo premjeras.

S.Skvernelio žodžiais, Vyriausybė svarsto, kad iš esmės mokesčiai Lietuvoje neturėtų didėti.

Nuo šių metų pradžios taikomi nauji privalomojo sveikatos draudimo ir „Sodros“ įmokų tarifai savarankiškai dirbantiems asmenims, pavyzdžiui, ūkininkams, individualių įmonių ir mažųjų bendrijų turėtojams, individualia veikla užsiimantiems gyventojams.

Mokesčių tarifai išaugo, buvusiai Vyriausybei nuo liepos padidinus minimalią algą iki 380 eurų, be to, buvęs Seimas pernai pavasarį nutarė, kad nuo sausio daugiau šalies gyventojų turi draustis pensijai, nuo ligos, vaiko priežiūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius