Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Profesija, kuriai negresia išnykimas

Septynmyliais žingsniais į priekį keliaujanti technologija atėmė iš kai kurių specialistų darbą, dalį profesijų jau galima įrašyti į Raudonąją knygą. Bet yra žmogus, kurio visi nekantriai laukia ir kuriam negresia išnykimas. Tai – kurjeris, išdygstantis prie jūsų tik su gera žinia: siuntinys atkeliavo.
Praėjusiais metais Lietuvos pašto grupė uždirbo pelno
Profesija, kuriai negresia išnykimas

Jeigu tradicinius laiškus draugams ar artimiesiems pakeitė šviesos greičiu lekiantys elektroniniai laiškai, tai virtualaus būdo siuntai pristatyti niekas dar nesugalvojo. Todėl tam, kad daiktas pasiektų adresatą, vis dar reikalingas žmogus. Kurjeris darbo turi daug ne tik per didžiąsias metų šventes, kai į įvairius šalies kampelius keliauja artimųjų dovanos. Jo paslaugų vis dažniau reikia ir dėl to, kad Lietuvoje populiarėja elektroninė prekyba.

Perka internetu

Pernai rudenį, rinkos tyrimų bendrovės TNS duomenimis, elektroninėje parduotuvėje prekę ar paslaugą įsigijo 42 proc. interneto vartotojų arba 715 tūkst. Lietuvos gyventojų. Tai reiškia, kad mažiausiai ketvirtadaliui gyventojų reikia prekės pristatymo paslaugos.

„Esame įkūrę nedidelę parduotuvę internete, kurioje prekiaujama smulkia buitine technika. Prekes užsako klientai iš visos Lietuvos, todėl tenka naudotis kurjerių paslaugomis“, – sakė 29 metų vilnietis Valerijus.

Prekes klientams jis siunčia naudodamasis Lietuvos pašto kurjeriais LP EXPRESS.

„LP EXPRESS kurjeriai dirba operatyviai ir sklandžiai – iki šiol negavome nei vieno nusiskundimo dėl prekių pristatymo“, – sakė Valerijus.

Jeigu jūsų klientas ar draugas pageidauja, kad siunta būtų jam pristatyta kuo greičiau, galite rinktis skubiosios siuntos paslaugą. Tokios siuntos yra išvežamos tą pačią dieną.

Lietuvos pašto kurjerių LP EXPRESS paslauga pasinaudoti gali tiek įmonės, tiek gyventojai. Ir siuntos gali keliauti ne tik po Lietuvą, bet ir pristatytos į pasirinktą užsienio valstybę.

Jeigu jūsų klientas ar draugas pageidauja, kad siunta būtų jam pristatyta kuo greičiau, galite rinktis skubiosios siuntos paslaugą. Tokios siuntos yra išvežamos tą pačią dieną – skubiosios siuntos vežamos nuolatiniu maršrutu 6 kartus per savaitę. Taip net ir Taliną ar Rygą siuntinys pasieks vos per parą ir bus įteiktas tiesiai į rankas.

Patogu svarbiems dokumentams siųsti

Kurjerių paslaugomis galite pasinaudoti nebūtinai tik tuo atveju, jeigu siunčiate didesnį siuntinį. Kurjeris gali adresatui pristatyti ir, pavyzdžiui, dokumentus.

„Jei reikia greitai pristatyti svarbius dokumentus ar darbų pavyzdžius, visada renkamės kurjerių paslaugas. Siųsdamas siuntas savo klientams galiu būti tikras, kad jau kitą dieną jie ją gaus, nesvarbu, kuriame Lietuvos mieste jie gyventų“, – sakė 41 metų Algirdas iš Kauno.

Pasitikėti kurjeriu verta ne tik dėl pristatymo greičio, bet ir todėl, kad dokumentai adresatui bus įteikti į rankas ir taip nereikės svarstyti, ar jie nepasimetė kažkur pakeliui.

Tiesa, net ir siunčiant siuntas per kurjerius, svarbu pasirūpinti tinkama siuntų pakuote. Siųsdami dokumentus ar kitokią korespondenciją, naudokite standaus popieriaus voką. Įsitikinkite, kad užklijavote jį taip, kad jame esanti informacija būtų apsaugota. Apie siuntų pakavimą daugiau informacijos galite rasti čia.

Ką paneš kurjeris?

Užsakant kurjerio paslaugas, reikėtų žinoti, kokio dydžio siuntinį galite siųsti. Jeigu siunčiate dokumentus ar kitokią korespondenciją, ji turi sverti ne daugiau nei 2 kilogramus. Tuo metu siuntinio svoris yra neribojamas.

Didžiausia siunta, kurią gali pristatyti kurjeris, turi būti ne ilgesnė nei 1,5 metro, o ilgio ir didžiausios apimties, matuojamos bet kuria kryptimi (išskyrus ilgį) suma turi būti ne didesnė kaip 3 metrai.

Jeigu siunta neatitinka nurodytų matmenų, yra sunkesnė nei 31,5 kilogramo, ji yra priimama pagal susitarimą su klientu ir tik tuo atveju, jeigu yra galimybė tokią siuntą transportuoti.

Nukeliaus ir į užsienį

Net ir artimiausi žmonės dažnai gyvena išsibarstę po visą pasaulį, o prekės perkamos ne tik prie namų esančioje parduotuvėje, bet ir užsakomos iš valstybės už tūkstančių kilometrų.

Todėl Lietuvos pašto kurjeriai LP EXPRESS siūlo ir tarptautinio greitojo pašto paslaugą. Jums siūloma rinktis iš 82 pasaulio šalių. Bet kuriame Lietuvos mieste ar kaime jūs galite nemokamai išsikviesti kurjerį, įduoti jam siuntinį ir paprašyti, kad siuntinį gautų jūsų, pavyzdžiui, Islandijoje gyvenanti dukra. Siuntinys ją pasieks per kiek tik įmanoma trumpiausią laiką. Siuntos kelionės laiką galite sekti čia.

„Bendradarbiaujame su Baltijos šalyse veikiančiomis įmonėmis, dėl to dažnai tenka per kurjerius siųsti įvairias prekes. Kadangi mums labai svarbus laikas, neseniai išbandėme Tarptautinio greitojo pašto paslaugą, kuria likome labai patenkinti. Verslo partneriai Latvijoje mūsų išsiųstą siuntą gavo jau kitą dieną“, – sakė 34 metų vilnietis Gediminas.

Išsiųsti – bet kuriuo paros metu

2009 metų rudenį Lietuvos pašto kurjeriai pakeitė savo drabužį – pasivadino LP EXPRESS,  įdiegė naujas ir šiuolaikiškas duomenų apdorojimo sistemas, kurios užtikrina greitesnį ir kokybiškesnį keitimąsi duomenimis, atnaujino kurjerių įvaizdį – darbuotojai vilki naują aprangą ir važinėja LP EXPRESS ženklu pažymėtais automobiliais, todėl jų su niekuo nesupainiosite.

LP EXPRESS 24 vardu buvo pervadinti ir siuntų savitarnos terminalai. Tai – visoje Lietuvoje veikiantys savitarnos terminalai, kuriuose siuntą galima palikti bet kuriuo paros metu – nors ir viduryje nakties. Šiuo metu Lietuvoje veikia 71-as LP EXPRESS 24 terminalas 41-ame mieste.

Kadras iš „Youtube“ reportažo/LP EXPRESS 24
Kadras iš „Youtube“ reportažo/LP EXPRESS 24

Jei gavėjo mieste LP EXPRESS 24 terminalo nėra, per terminalą siunčiama siunta gali būti pristatyta ir į gavėjui patogiausią paštą. Kai tik siunta pasieks paštą, gavėjas apie tai informuojamas trumpąja SMS žinute ir / ar elektroniniu paštu.

Siųsti siuntas per terminalus galite ne tik į kitą tokį pat terminalą ar paštą, bet galite pageidauti, kad kurjeris pristatys ją adresatui tiesiai į namus. Daugiau apie savitarnos terminalų veiklą ir siuntimo kainas galite pasiskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius