Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas ragino pasaulio lietuvių jaunimo atstovus grįžti dirbti į Lietuvą

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas susitiko su Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos (PLJS) atstovais, atvykusiais į Lietuvoje vykstantį Pasaulio lietuvių jaunimo kongresą.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Džiugu, kad po visą pasaulį išsibarstę lietuviai yra tokie vieningi ir tradiciškai renkasi Lietuvoje. Simboliška, kad atvykote kaip tik tokiu metu, kai šalis pradėjo pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. Neabejoju, puikiai suprantate, kokia tai sudėtinga ir atsakinga užduotis, kartu ir didžiuojatės, kad ji patikėta būtent Lietuvai“, – sakė Seimo Pirmininkas.

V. Gedvilas jaunimui pristatė politines, visuomenines bei kitas aktualias, prioritetinius Lietuvos tikslus energetikos, švietimo, socialinės apsaugos srityse. PLJS atstovai taip pat domėjosi ankstesne Seimo vadovo karjera krepšinio srityje, jo akademine veikla, teiravosi nuomonės apie Lietuvos santykius su Lenkija, Rusija, galiojančius teisės aktus ir galimybes juos supaprastinti tam, kad jauni žmonės norėtų grįžti ir dirbti savo valstybėje.

Seimo Pirmininkas akcentavo, jog bendras pasaulio lietuvių darbas, jų skleidžiamos žinios apie gimtąją šalį yra labai svarbios drauge kuriant modernią, klestinčią, geresnę Lietuvą. „Ne kas kitas, o jauni žmonės, galbūt ir jūs, ateityje perimsite valstybės vairą į savo rankas, todėl labai svarbu, kad būtumėte tam pasiruošę“, – pažymėjo jis.

V. Gedvilas patikino teigiamai vertinantis jaunų žmonių sprendimus išvykti studijuoti ar dirbti į kitas valstybes. „Tačiau tikrai norėtųsi, kad padirbėję, pasimokę, įgavę patirties, ryšių ir kompetencijos tie žmonės grįžtų į Lietuvą ir dirbtų jos labui. Būtent to norėčiau paprašyti ir jūsų“, – tvirtino Seimo Pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius