Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CVbankas.lt: Sezoniniam darbui pajūryje ieškoma nuo padavėjo iki žurnalisto

Kaip ir kasmet, prasidedant vasarai pajūrio kurortuose išauga darbo pasiūla. Nieko nuostabaus – juk nemaža dalis verslų Palangoje, Neringoje ir Kretingoje dirba tik sezono metu. Tad kokios pozicijos siūlomos ir kokio atlygio bei kitų sąlygų galima tikėtis?
Darbas vasarą
Darbas vasarą / 123RF.com nuotr.

Iš padavėjų reikalaujama ir psichologinės ištvermės

Nieko nuostabaus, kad dažniausiai pajūrio kurortuose siūlomas darbas viešojo maitinimo sektoriuje. Tačiau tiek pasiūlymų, tiek reikalavimų sąrašai gana stipriai skiriasi.

Pavyzdžiui, restobaro „Jūros 30“, įsikūrusio Palangoje, poilsio namuose „Auksinės kopos“, skelbimas trumpas ir aiškus: virėjams siūlomas ne tik atlyginimas, kurio dydis – nuo 700 iki 1200 eurų, bet ir apgyvendinimas 200 metrų atstumu nuo jūros. Reikalavimas – mokėti gaminti pagal receptą ir turėti panašaus darbo patirties.

Vis dėlto, pasak „Jūros 30“ vadovo Jono Sinkevičiaus, norint rasti virėjų su patirtimi reikia pasistengti. „Su padavėjais ir barmenais yra paprasčiau. Kadangi toks darbas labiau skirtas studentams ir moksleiviams, norinčių išvažiuoti prie jūros, užsidirbti ir išbandyti kažką naujo, jų rasti yra lengviau. Tuo tarpu rasti patyrusių virėjų nėra taip lengva, ypač dėl to, kad tai darbas tik vasaros sezonui“, – kalbėjo jis.

Tiesa, kiti įvardija kur kas griežtesnius reikalavimus net ir padavėjams. Štai kitas Palangos restoranas „Terasa Vasara“ pageidauja, kad padavėjai turėtų ne tik bent pusės metų patirtį, atitinkamų aptarnavimo srities žinių, bet ir pasižymėtų fizine bei psichologine ištverme. Įdomu tai, kad barmenams šiame restorane toks reikalavimas netaikomas, tačiau prašoma mažiausiai vienerių metų patirties

Darbuotojų paklausa išauga ir prekybos sektoriuje

Vasaros sezono metu suaktyvėja ir pajūrio kurortų prekyba. Papildomos darbo jėgos ieško ne tik sezoninių prekių, tokių kaip dviračių, riedžių ir kitų laisvalaikio prekių, ar suvenyrų ir papuošalų pardavėjai, bet ir didieji prekybos centrai.

Štai prekybos centro „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė teigia, kad vasaros sezono metu trims prekybos centrams Palangoje prireikia 2-4 darbuotojų. Tuo tarpu Šventojoje kasmet jų prireikia net 20-ies kasos ir salės darbuotojų.

Prekybos tinklas taip pat skatina darbuotojus nemokamu apgyvendinimu ir maitinimu, kas padeda pritraukti norinčiųjų padirbėti sezono metu. „Kreipimosi dėl darbo Šventojoje sulaukiame kiekvieną dieną. Matome, kad žmonės tikrai įvertina papildomas mūsų, kaip darbdavio suteikiamas naudas – nemokamą apgyvendinimą ir maitinimą. Tai ypač patrauklu jaunesnio amžiaus darbuotojams, kurie darbą vasarą gali suderinti su laisvalaikiu pajūryje“, – atsiųstame atsakyme teigė ji.

Pasak viešųjų ryšių vadovės, prie gaunamo atlyginimo darbuotojus prekybos tinklas skatina ir papildomomis premijomis: „Parduotuvės komandai pasiekus iškeltą tikslą, darbuotojams šalia fiksuoto atlygio yra mokamos premijos, kurių dydis priklauso nuo pasiektų rezultatų. Taigi, gauti didesnį atlygį galimybę turi kiekvienas parduotuvės darbuotojas“.

Esama ir išskirtinių darbo pasiūlymų

Vis dėlto, paieškojus galima atrasti ir tikrai įdomių sezoninių darbų. Turbūt labiausiai išsiskiriantis pasiūlymas – laikraščio „Vakarinė Palanga“ skelbimas, siūlantis darbą žurnalistui arba tekstų rašytojui dienraščio priedams bei tinklapiui.

Laikraščio siūlomas darbas – ne vien tekstų rašymas, bet atskirais atvejais ir TV reportažo parengimas, o bent minimalių fotografijos žinių reikalavimas nurodo, kad rengiant reportažus gali tekti ir pačiam pasirūpinti nuotraukomis.

Žinoma, šiam darbui reikia ir atitinkamo išsilavinimo – žurnalistinio arba filologinio, – tačiau paminima, kad redakcija svarstytų ir studentų kandidatūrą. Taip pat užsimenama ir apie galimybę įsidarbinti ne tik vasaros sezonui, bet ir nuolatiniam darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius