Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Studentams sugrįžus į universitetus, nebėra kam dirbti kavinėse

Pasidžiaugę pelninga vasara, dabar kai kurie Neringos verslininkai tyliai keiksnojasi. Poilsiautojų čia vis dar sočiai, tačiau studentams sugrįžus į universitetus, nebėra kam dirbti. Kai kurios kavinės ir viešbučiai priversti užsidaryti.
Vasarą Nidoje gyventojų skaičius išauga dešimteriopai.
Nida / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Įpusėjęs rugsėjis šiemet džiugina pajūrio kurortų verslininkus. Nuo rugpjūčio pabaigos poilsiautojų srautai sumažėjo iki 60–70 procentų, bet bent Nidoje dabar jų netrūksta.

Puiki vasara pranoko verslininkų lūkesčius. Tačiau sėkmė kurorte priklauso ne tik nuo oro, bet ir darbuotojų. O jų – ir sezono pradžioje ir jam pasibaigus – ypač trūksta.

„Gegužės mėnesį, birželio pradžioje gali dirbti du žmonės, o jau nuo liepos vidurio reikia 20. Nė vienas žmogus, kuris ieško pastovesnio darbo, nenori jo mėnesiui ar pusantro, todėl ir atsiranda ta studentų rinka, nes toks darbo sezonas sutampa su jų turimomis atostogomis“, – aiškina Neringos turizmo ir verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė.

Du trečdaliai dirbančiųjų kavinėse ir viešbučiuose vasarą yra studentai ir moksleiviai. Prasidėjus mokslo metams, vietos verslininkams gelbsti keli nuolatiniai darbuotojai. Tačiau išlaikyti juos ir per žiemą išgali ne kiekvienas.

„Jie išsprendžia tą problemą trumpai drūtai – iš karto užbaigia sezoną ir užsidaro“, – teigia įmonės „Nidos Pušynas“ direktorius Antanas Noreika.

Nuo rugsėjo Neringoje apimtis sumažino apie du trečdaliai kavinių ir viešbučių. Dalis jų išvis užsidarė.

Kasmet su šia problema susiduriantys verslininkai piktinasi, kad neretai iš Darbo biržos siųstas žmogus ateina tik parašo, kad darbui yra netinkamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius