Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės darbo organizacijos prognozės: bedarbių pasaulyje per kitus 5 metus daugės

Bedarbių skaičius pasaulyje ateinančius kelerius metus didės ir iki 2019 metų neturinčiųjų darbo padaugės nuo dabartinių 201 mln. iki maždaug 212 mln., rašoma naujausioje Tarptautinės darbo organizacijos (TDO) apžvalgoje.
Badarbiai Airijoje
Badarbių eilė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nedarbas Bedarbis

Nuo 2008 metų ekonomikos krizės pradžios pasaulyje prarasta 61 mln. darbo vietų.

„Mūsų prognozės rodo, kad nedarbas toliau didės iki dešimtmečio pabaigos. Tai reiškia, kad užimtumo krizė dar nesibaigė ir negalime tenkintis iliuzijomis“, – pareiškė TDO generalinis direktorius Guy‘us Ryderis.

TDO ekspertų skaičiavimais, jaunimo nedarbo lygis sudarys beveik 13 proc. ir nuosekliai didės.

Organizacija taip pat atkreipia dėmesį į dvi tendencijas. Viena vertus, pasaulyje didėja žemos kvalifikacijos darbuotojų, kaip antai apsaugininkų ar ligonių slaugytojų, paklausa. Kita vertus, darbdavius domina aukštos kvalifikacijos specialistai elektroninio duomenų apdorojimo ir teisės srityse. O tuo tarpu, pvz., apskaitininkų paklausa mažėja.

TDO vertinimais, JAV ir Japonijoje padėtis darbo rinkoje gerėja, tačiau Europoje padėtis tebėra sudėtinga. Įsidarbinimo požiūriu pažeidžiamiausi pasaulio regionai yra Pietų Azija ir Užsachario Afrika.

TDO nuomone, dėl naftos ir dujų kainų smukimo užimtumo rodikliai tam tikrose išsivysčiusiose šalyse ir kai kuriose Azijos šalyse gali pagerėti, tačiau padėtis naftą ir dujas eksportuojančių šalių darbo rinkoje gali pablogėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius