Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologijų milžinės pažadėjo iki 2022-ųjų padvigubinti moterų vadovių skaičių

Keturiasdešimt penkios technologijų milžinės trečiadienį įsipareigojo padvigubinti moterų vadovių skaičių savo bendrovėse ir iki 2022 metų pasiekti, kad moterys sudarytų 30 procentų visų vadovybės narių.
Lyčių lygybė
Lyčių lygybė / „Scanpix“/AP nuotr.

Susitarimą Paryžiuje vykusios iniciatyvos „Tech for Good“ susitikimo metu pasirašė tokios bendrovės kaip „Alibaba“, „BNP Paribas“, „Booking.com“, IBM, „L'Oreal“ ir „Uber“.

Vėliau šį tikslą įgyvendinusios bendrovės ketina siekti visiškos lyčių lygybės, įskaitant vykdomųjų komitetų sudėtis, teigiama Prancūzijos prezidentūros parengtame pareiškime.

Neseniai konsultacinės įmonės „McKinsey & Company“ atliktas technologijų sektoriaus tyrimas parodė, kad šiuo metu moterys užima tik 15 proc. vadovaujančių postų.

Iniciatyvos „Tech for good“ susitikime siekiama paskatinti pasaulio technologijų lyderes apsvarstyti, kaip naujos technologijos gali prisidėti prie bendros gerovės tokiose srityse kaip švietimas ir sveikata.

Šios iniciatyvos sumanymas priklauso Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui, kuris trečiadienį ketina dalyvauti vakarienėje su šimtu aštuoniasdešimčia skaitmeninių bendrovių vadovų, įskaitant „Alibaba“ vadovą Jacką Ma bei vieną iš „Huawei“ vadovų Ken Hu.

Taip pat numatyti Prancūzijos prezidento asmeniniai susitikimai su IBM generaline direktore Ginni Rometty ir „Uber“ vyriausiuoju vykdomuoju direktoriumi Dara Khosrowshahiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius