-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Trišalė taryba imasi spręsti ginčytinus Darbo kodekso klausimus

Trišalė taryba antradienį imasi spręsti daugiausiai ginčų sukėlusius naujojo Darbo kodekso klausimus, pavyzdžiui, kokios trukmės turėtų būti darbuotojų atostogos.
Flashmobas už naują Darbo kodeksą
Flashmobas už naują Darbo kodeksą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dabar sugrįžtame prie visų klausimų, dėl kurių nesutarėme ir pradėsime fiksuoti visų šalių nuomones. Dėl darbo laiko, atleidimo ar atostogų. Žiūrėsime, kiek spėsime išnagrinėti klausimų, bet tai nėra paskutinis posėdis, kuriame yra nagrinėjamos Darbo kodekso nuostatos. Jei nepavyks rasti sutarimo kažkuriais klausimais, tai jie su užfiksuotomis šalių nuomonėmis keliaus į Seimą“, – BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.

Per pastaruosius tarybos posėdžius Vyriausybės atstovai, darbdaviai ir profsąjungos sutarė dėl lengvesnių sąlygų gauti nedarbo išmoką, tačiau nepavyko sutarti dėl atostogų trukmės bei darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų paskirstymo. Taryboje nebuvo sutarta ir dėl darbo sutarčių ir atleidimų nuostatų.

Sausio pradžioje po susitikimo su Trišalės tarybos atstovais premjeras Saulius Skvernelis teigė tikintis, jog diskusijos dėl ginčytinų Darbo kodekso straipsnių bus baigtos iki Seimo pavasario sesijos pradžios kovo 10-ąją, kad joje kodeksas būtų priimtas ir liepos 1 dieną įsigaliotų.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, įsigaliojimą. S.Skvernelis anksčiau žadėjo, kad šie įstatymai bus pataisyti iki 2017-ųjų liepos, kad per pusmetį verslas ir gyventojai galėtų pasirengti būsimoms naujovėms. Jis yra teigęs, kad po pusmečio socialinis modelis bus „visiškai kitoks“.

Darbo kodeksas
Darbo kodeksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius