Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už kokius darbus siūlo 1000 eurų algą

Oficiali statistika skelbia, kad Lietuvoje praėjusių metų pabaigoje vidutinis atlyginimas prieš mokesčius buvo kiek daugiau nei 750 eurų, todėl siūlomas 1000 eurų atlygis darbo skelbimuose turėtų patraukti ne vieno dėmesį. Darbo skelbimų portalas CVbankas.lt pasidomėjo, kokių darbuotojų ieško darbdaviai už tokią ar didesnę algą.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu CVbankas.lt yra daugiau nei 260 darbo skelbimų, kuriuose siūlomas 1000 eurų ir didesnis atlyginimas.

Analizuojant darbo skelbimus, pateiktus portale CVbankas.lt, galima pamatyti kelias sritis, kuriose galima tikėtis uždirbti atlyginimą, viršijantį 1000 eurų. Priklausomai nuo srities, skiriasi darbdavio dėmesys profesiniams įgūdžiams ir asmeninėms savybėms.

Daugiausia skelbimų, kuriuose nurodoma, kad galima uždirbti 1000 eurų, yra iš pardavimų srities. Remiantis skelbimais, atlyginimai šioje srityje prasideda nuo 400 eurų ir gali viršyti 2000. Gerų pardavimų vadybininkų ieško pačios įvairiausios įmonės: nuo nekilnojamojo turto agentūrų iki internetinių svetainių kūrimo bendrovių. Aišku, 1000 eurų ir didesniu atlyginimu galės pasigirti tik geras pardavimų vadybininkas, mat beveik visuose tokiuose skelbimuose nurodoma, kad atlyginimas priklauso nuo rezultatų.

Profesiniai reikalavimai žmogui, norinčiam dirbti pardavimų vadybininku, nėra labai aukšti: paprastai iš Jūsų bus tikimasi aukštojo išsilavinimo (kai kurie nurodo, kad tinka ir paskutinių kursų studentai), gero užsienio kalbos arba kalbų mokėjimo ir kompiuterinio raštingumo. Darbo patirtis pardavimų srityje ir turimas vairuotojo pažymėjimas gerokai praplės pasiūlymų, iš kurių galite rinktis, ratą.

Didelis dėmesys šioje srityje yra skiriamas asmeninėms kandidato savybėms. Darbdaviai pageidauja, kad geras vadybininkas būtų atsakingas ir sąžiningas, atkaklus ir orientuotas į rezultatą, gebėtų dirbti savarankiškai, mokėtų valdyti ir spręsti konfliktines situacijas, būtų draugiškas, pozityviai nusiteikęs ir mokėtų pasirūpinti klientu.

Kiek kitoks vaizdas susidaro analizuojant darbo skelbimus, skirtus statybų darbų vadovams ir statybose dirbantiems darbininkams. Ieškodami šių sričių darbuotojų, darbdaviai daugiau dėmesio skiria profesiniams įgūdžiams, asmeninės kandidato savybės dažniausiai neminimos. Norint įsidarbinti statybų darbų vadovu, reikia turėti aukštąjį inžinerinį išsilavinimą, šios srities darbo patirties, statybos darbų vadovo atestatą, mokėti naudotis kompiuteriu. Daugiau nei 1000 eurų gali uždirbti ir statybose dirbantys darbininkai: betonuotojai, karkasinių namų statytojai, mūrininkai ir pan., tačiau darbuotis, greičiausiai, teks užsienyje. Iš kandidatų paprastai laukiama darbo patirties ir bent minimalaus užsienio kalbos mokėjimo. Apskritai, įvairių sričių darbininkams, gerai išmanantiems savo sritį, mokantiems užsienio kalbą ir nebijantiems darbo ir gyvenimo užsienyje, atsiveria geros perspektyvos gauti didesnį atlyginimą.

Programuotojai ir IT specialistai irgi ras ne vieną skelbimą, siūlantį didelį atlyginimą. Skelbimuose darbdaviai paprastai nurodo profesinius įgūdžius, būtinus darbui jų kompanijose. Apie asmenines savybes skelbimuose programuotojams paprastai neužsimenama.

Jeigu esate tolimųjų reisų vairuotojas, turite visas galimybes uždirbti per 1000 eurų. CVbankas.lt publikuojamuose skelbimuose atlyginimai tolimųjų reisų vairuotojams prasideda nuo 1000 eurų. Nurodomi reikalavimai dažniausiai apima profesinius įgūdžius: reikia turėti C, CE kategorijos vairuotojo pažymėjimą, 95 kodą, bent minimaliai mokėti užsienio kalbą ir turėti panašaus darbo patirties. Iš asmeninių savybių nurodomos atsakingumas, sąžiningumas ir gera reputacija.

Įvairių sričių vadovai taip pat pretenduoja į didesnį atlyginimą. Profesiniai reikalavimai kandidatams skiriasi priklausomai nuo srities, kurioje reikia dirbti. Patirtis dirbant vadovaujamų pareigų darbą dažniausiai yra būtina, kaip ir puikūs darbo su kompiuteriu įgūdžiai ir užsienio kalbos mokėjimas. Tačiau galima pastebėti, kad didelis dėmesys ir vėl skiriamas asmeninėms savybėms. Tarp pageidaujamų savybių nurodomos atsakingumas, analitinis mąstymas, iniciatyvumas, savarankiškumas, mokėjimas valdyti komandą ir vadovauti kolektyvui.

Taigi galite gauti 1000 eurų ir didesnį atlyginimą dirbdami labai skirtingose srityse. Sunku būtų apibendrinti, kokios savybės arba įgūdžiai yra būtini, norint gauti didesnį atlyginimą. Svarbiausia tai, kad kiekvienas gali rinktis sritį pagal savo sugebėjimus ir norus.

Statistikos departamento duomenimis, 2014 m. pabaigoje šalyje buvo daugiau nei 155 tūkst. darbuotojų, kurie gavo 1000 eurų ir didesnį atlyginimą prieš mokesčius. Tokių darbuotojų skaičius šalyje nuosekliai auga – 2012 m. tokių darbuotojų šalyje buvo 122 tūkst.

Darbo skelbimus, kur siūlomas 1000 eurų ir didesnis atlyginimas, rasite portale CVbankas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius