Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užimtumo tarnyba įvardino paklausiausius 2019-ųjų specialistus

Šiais metais daugiausiai galimybių rasti darbą Lietuvoje turi elektronikos inžinieriai, gydytojai specialistai, ikimokyklinio ugdymo mokytojai, IT ryšių paslaugų specialistai, kompiuterijos inžinieriai, kompiuterinių tinklų specialistai, mechanikos inžinieriai, programuotojai. Tai skelbia Užimtumo tarnyba (buvusi Darbo birža), įvertinusi darbo vietų pasiūlą ir paklausą.
IT specialistai
IT specialistai / 123RF.com nuotr.

Kvalifikuotų darbininkų kategorijoje didžiausias galimybes rasti darbą šiais metais turi sunkiasvorių sunkvežimių vairuotojai, taip pat mėsininkai ir žuvų darinėtojai, metalo apdirbimo operatoriai, siuvėjai, kailininkai, kepurininkai, statybininkai, autobusų ir troleibusų vairuotojai, baldų apmušėjai, dailidės ir staliai, pardavėjai.

Užimtumo tarnyba skelbia ir kokių atlyginimų gali tikėtis šiais metais patraukliausių profesijų atstovai. Aukščiausią poziciją čia užima programinės įrangos kūrėjai, kurie gali tikėtis bent 1771 EUR atlyginimo, gydytojai specialistai, prognozuojama, lengvai ras darbą už 1646 EUR atlyginimą, taikomųjų programų kūrėjai gali tikėtis ne mažesnio kaip 1547 EUR atlyginimo.

Užimtumo tarnyba taip pat sudarė ir savivaldybių žemėlapį, rodantį, kur ir kokių profesijų atstovų šiais metais labiausiai reikės.

Tarnyba taip pat išvardijo ir mažiausias galimybes įsidarbinti turinčių profesijų sąrašą. Jame – administravimo ir vykdomieji sekretoriai, apskaitos ir buhalterijos tarnautojai, biologai, botanikai ir zoologai, duomenų įvesties operatoriai, gyvosios gamtos mokslų technikai, grafikos ir multimedijos dizaineriai, interjero dizaineriai ir dekoratoriai, jaunesnieji teisės specialistai, pirkimo specialistai, sekretoriai, atliekantys bendras funkcijas, sporto treneriai, instruktoriai ir teisėjai, teisininkai, verslo paslaugų vadybininkai, vertėjai ir kalbininkai, žurnalistai.

Kvalifikuotų darbininkų kategorijoje – apsaugos darbuotojai, floristai, kirpėjai, kosmetikai, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius