Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybinių miškų urėdijos valdybos pirmininkas Gediminas Jasinevičius pasitraukė

Suomijoje gyvenantis valstybės įmonės Valstybinių miškų urėdijos valdybos pirmininkas Gediminas Jasinevičius pasitraukė iš pareigų.
Urėdijos 13 Žygimantas Gedvila
Urėdijos

„Kovo 2 dieną buvo valdybos posėdis ir aš išreiškiau norą atsistatydinti, ir valdyba patvirtino tokį mano norą. Bet aš lieku toliau tęsti veiklą kaip nepriklausomas valdybos narys“, – BNS sakė G.Jasinevičius, dirbantis Europos miškų institute Suomijoje.

Pasak jo, tokį sprendimą jis priėmė sužinojęs, kad dėl jam skirto nepakankamo kelionės išlaidų limito jis negalės tinkamai vadovauti valdybai. Be šių išlaidų, jis turėjo gauti ir atlyginimą – penktadalį generalinio direktoriaus algos.

„Vasario pabaigoje pasirašytoje sutartyje nustatytas valdybos nario išlaidų limitas buvo visiems vienodas – 600 eurų per ketvirtį, arba 200 eurų per mėnesį. Paskaičiavau, kad niekaip negaliu atlikti valdybos pirmininko pareigų, nedalyvaudamas arba mažai dalyvaudamas valdybos ir įmonės veikloje“, – aiškino G.Jasinevičius.

Jo teigimu, valdyba per ketvirtį suplanavo 6 posėdžius, todėl jis galėtų dalyvauti tik kas šeštame valdybos posėdyje.

„Man vieno atvykimo kaštai yra apie 400–500 eurų. Aš negaliu prisiimti valdybos pirmininko atsakomybių nedalyvaudamas veikloje“, – sakė G.Jasinevičius.

Pasak jo, naujas valdybos pirmininkas turėtų būti renkamas, išrinkus septintąjį jos narį, o iki tol laikinai jos dirba pavaduotoja Ina Bikuvienė.

Valstybinių miškų urėdijos valdyba paskirta pernai gruodį. Be G.Jasinevičiaus ir įmonės darbuotojų atstovės I.Bikuvienės, joje dirba Norvegijos kapitalo kreditų vadybos įmonės „Lindorff “ atstovas Mantas Šukevičius, buvęs „Danske Bank“ Lietuvos filialo kreditų vadovo pavaduotojas Alditas Saulius, kitas įmonės darbuotojų atstovas Arūnas Gustainis bei Aplinkos ministerijos atstovė Agnė Jakštienė.

Į valdybą taip pat buvo išrinkta bendrovės „Quantum capital“ generalinė direktorė Viktorija Trimbel, tačiau ji dėl galimo interesų konflikto pasitraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius