-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vien didesnio atlyginimo neužtenka – kovojant dėl darbuotojų darbdaviams teks pasisiūlyti kur kas daugiau

Personalo atrankos įmonės „Manpower“ direktorė Božena Petikonis-Šabanienė tikina, kad šiandien vis paprasčiau susirasti darbą, nes atsiranda daugiau naujai kuriamų darbo vietų. Taip pat pašnekovė pabrėžia, kad augant konkurencijai tarp verslo įmonių, darbdaviai turi labiau koncentruotis į darbuotojų motyvacijos kėlimą, kad šie kuo produktyviau dirbtų.
Moteris
Moteris / 123RF nuotr.

Pasak B.Petikonis-Šabanienės, dažniausiai darbdaviai ieško tarpdisciplininių darbuotojų – turinčių keletą kompetencijų iš įvairių sričių.

„Tokia tendencija vyrauja visame pasaulyje. Didesnis poreikis yra toms profesijoms ar pozicijoms, kur yra derinama keletas kompetencijų. Populiariausios iš jų – vadybinės, pardavimo žinios, derinamos su inžinerinėmis, informacinių technologijų (IT), techninėmis žiniomis“, – „Žinių radijo“ laidoje teigė specialistė.

Jos teigimu, ateityje tokių specialistų paklausa tik didės, tačiau dėmesys nemažės ir tam tikrų sričių asams.

Taip pat B.Petikonis-Šabanienė patikino, kad darbdaviai vis dažniau ieško lojalių, atsakingų darbuotojų, o tam, kad juos „išlaikytų“, įdeda papildomų pastangų.

„Manpower“ grupė atliko tyrimą, kurio metu buvo apklausta 20 šalių įmonės iš Europos, Azijos ir Afrikos. „Jų klausta, ar planuojama samdyti naujų darbuotojų 2014-ųjų metų antrąjį ketvirtį. Visų atsakymas buvo teigiamas. Tai rodo, kad konkurencija tikrai auga. Darbdaviams dėl darbuotojų paieškos ir išlaikymo reikės gal ne kovoti, bet pasistengti tai tikrai“, – įsitikinusi pašnekovė.

Kiekvienos profesijos žmogui rūpi skirtingi dalykai. Vienam – infrastruktūra, kitam – įdomios užduotys. „Vis dažniau iš kandidatų girdime, kad jie nori įdomaus darbo ir draugiškos atmosferos darbe“,  – sako B.Petikonis-Šabanienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius