Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje samdyti darbuotojus yra penkis kartus pigiau nei Osle

Norvegijos žiniaskiada skelbia, kad investuoti Lietuvoje pastaruoju metu labai populiaru. Norvegų verslininkus į Lietuvą traukia kelis kartus mažesni darbo užmokesčiai, kvalifikuota darbo jėga. Pasaulio banko duomenimis, Lietuva šiuo metu pagal patrauklumą pradėti naują verslą yra penkta pasaulyje, Norvegija – 22-tra.
Pokalbis dėl darbo
Pokalbis dėl darbo / 123rf.com nuotr.

Norvegijos bendrovės atvėrė pinigines investicijoms Lietuvoje, o Vilniuje samdyti darbuotojus yra penkis kartus pigiau nei Osle. Taip straipsnį pradeda vienas Norvegijos ekonomikos portalas „E24“. Skelbiama, kad praėjusiais metais norvegų valdomų bendrovių apyvarta Lietuvoje sudarė daugiau nei pusantro milijardo eurų, o investicijos pasiekė naujas aukštumas.

Daugiausiai investicijų iš norvegų sulaukia Lietuvos sostinė Vilnius, čia įgyvendinama apie pusę projektų, dažniausiai jie susiję su paslaugų sektoriumi. Kituose miestuose norvegai daugiausiai investuoja į gamybą. 

Iš priežasčių, kas labiausiai traukią skandinavus į Lietuvą, įvardijami kvalifikuota darbo jėga ir gerokai mažesni atlyginimai nei Norvegijoje.

Tačiau taip pat pabrėžiami ir kiti Lietuvos privalumai: norvegams lengva pradėti čia verslą, Lietuvoje daug kas vyksta panašiai kaip namuose, o šalių vyriausybės bendradarbiauja.

Skandinavų bendrovės pastaraisiais metais verslą, susijusį su paslaugomis, mielai perkelia į Baltijos šalis.

Pavyzdžiui, norvegų draudimo bendrovės „Storebrand“ padalinyje Lietuvoje dirba apie 400 darbuotojų. Apie 1000 darbuotojų iš Kopenhagos perkeliamam klientų aptarnavimo centrui šiuo metu ieško ir Danijos bankas „Danske Bank“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius