Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomos ir įtakingos moterys pradėjo verslo konferencijų ciklą

Žinomos ir įtakingos verslo, mokslo, politikos lyderės antradienį rinkosi į Švedijos ambasadoje vykstančią verslo konferenciją „Moterų lyderystė versle ir moksle“.
Verslo konferencija
Verslo konferencija / Viliaus Jurgelevičiaus nuotr.

Tai pirmoji konferencija, kuri atidarys renginių ciklą, skirtą moterų verslumui ir lyderystei skatinti. Jį finansuoja Švedijos institutas.

Sveikindama susirinkusius renginio dalyvius Švedijos ambasadorė Maria Christina Lundqvist sakė: „Mes manome, kad šis projektas paskatins Lietuvos moterų lyderystę. Aš tikiuosi, jog konferencijos prisidės prie lygių galimybių formavimo visuomenėje. Tai naudinga tiek ekonomikai, tiek šalies gerovei.“

Pasak ambasadorės, projektas sieks motyvuoti moteris ir skatins jas priimti į verslo, mokslo bei kitas sritis. Nors, M.Ch.Lundqvist nuomone, Lietuvoje tokių moterų yra daug, joms dar reikia drąsos ir įkvėpimo išlįsti į viešumą. Renginyje dalyvavo gerai visuomenei žinomos moterys: socialinių mokslų daktarė Austėja Landsbergienė, BALTMI vadovė Inga Blažienė, Kultūros atašė Niujorke Gražina Michnevičiūtė, parlamentarė Dovilė Šakalienė, LRT laidų vedėja Živilė Kropaitė, socialinių iniciatyvų organizatorė Eskedar Maštavičienė. Moterys aktyviai diskutavo apie lyderystę moksle ir versle, svarstė, kokių savybių reikia būti lyderei ir kokie papildomi komponentai padeda pasiekti užsibrėžtų tikslų. Taip pat dalinosi savo patirtimi versle bei projektų valdyme.

Renginių ciklą, skirtą moterų verslumui ir lyderystei skatinti, organizuoja e-žurnalas „VERSLO pietūs“ ir Lietuvos žurnalistikos centras. Šį projektą „Encouraging Women Leadership and Entrepreneurship in Lithuania“ („Moterų lyderystės ir verslumo skatinimas Lietuvoje“ – liet.) finansuoja Švedijos institutas – jam skirta 9 tūkst. eurų. Savo ruožtu žurnalas „Verslo pietūs“ bei Lietuvos žurnalistikos centras įsipareigoja surengti devynis seminarus, iš kurių keturi vyks šalies regionuose, kiti – sostinėje.

Žurnalo „VERSLO pietūs“ vyr. redaktorės Sandros Vilimaitės nuomone, diskusijas svarbu organizuoti kituose Lietuvos miestuose, nes ten renginių mažiau, o „ir regionuose gyvena verslios moterys, kurioms reikia ir naudingų žinių, ir gerosios jau patyrusių verslininkių patirties“.

Seminarus planuojama vykdyti Panevėžyje, Anykščiuose, Utenoje, Birštone bei Vilniuje. Lietuvos žurnalistikos centro vadovės Džinos Donauskaitės nuomone, susitikimai gali pažadinti snaudžiančias ambicijas.

„Sieksime, kad dalyvius įkvėptų daug pasiekusios lyderės ir verslininkės, jog būtų išsklaidytos abejonės, atsakyta į klausimus. Sieksime įkvėpti ir suteikti žinių, imtis lyderystės ar smulkaus verslo. Lietuvos žurnalistikos centrui aktualu, kad rastųsi daugiau žiniasklaidos pliuralizmo, o sykiu ir entreprenerystės žiniasklaidos srityse“, – kalba D.Donauskaitė.

Žurnalo vyr. redaktorė S.Vilimaitė tiki, kad šios konferencijos taps it tąsa leidinio „VERSLO pietūs“ misijai – skatins moterų verslumą ir lyderystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius