-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aruodas.lt: kai riboja nebent fantazija – šeima Vilniaus širdyje įsirengė butą su pirtimi

Būsto įrengimas – tai tokia plotmė, kurioje galima realizuoti drąsiausius savo sumanymus. Tuo neabejoja vilnietė Laura, su šeimyna svajonių namus sukūrusi Vilniaus senamiestyje. „Tikslas pateisina visas priemones. O tikslas – tai, kad būstas, nesvarbu, nuosavas namas tai, kotedžas ar butas – taptų namais. Juk juose ypač pastaraisiais metais laiko leidžiame daugiau negu bet kada anksčiau“, – motyvuoja Laura.
Trijų kambarių butas senamiestyje
Trijų kambarių butas Vilniuje / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Vilnietės šeima – puikus pavyzdys to, kaip gyvenamoji erdvė paklūsta ir tarnauja šeimininkų sumanymams, o ne atvirkščiai. Keli esminiai sprendimai, apipinti smulkių detalių žaismo, ir viso to rezultatas – dėmesį it magnetas traukiantys namai sostinės Mindaugo gatvėje, verti netgi nekilnojamojo turto žurnalo viršelio.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Apartamentai Vilniaus senamiestyje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Apartamentai Vilniaus senamiestyje

Šiuo metu jie reklamuojami nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt.

Interjero lengvumas: tarsi plunksna, vėjo plaikstoma

„Man atrodo, turėti butą Senamiestyje su beveik 5 metrų aukščio lubomis, vos vieną kaimyną laiptinėje, uždarą saugų kiemą, erdvią terasą su milijono vertu vaizdu yra unikalu. Šį parduodamą būstą pastebėjome netyčia, tačiau labai juo mėgavomės.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Iš terasos atsiverianti panorama
Rūtos Strakšaitės nuotr./Iš terasos atsiverianti panorama

Su šiais namais privačioje ir solidžioje aplinkoje situacija tokia: esi centre, bet tuo pačiu esi nuo visų nutolęs tiek, kiek norisi pačiam“, – dėsto Mindaugo gatvės gyventoja Laura.

„Šviesa“ ir „erdvės“ – šie du žodžiai geriausiai atspindi 100 kv. metrų ploto vilniečių šeimos namus. Į kompaniją dera dar ir „lengvumas“: jausmas toks, tarsi plunksnai elegantiškus reveransus atliekant vėjo sūkuryje.

Tikslas pateisina visas priemones. O tikslas – tai, kad būstas, nesvarbu, nuosavas namas tai, kotedžas ar butas – taptų namais.

Jaukių spalvų ir formų interjero dermė netruko Lauros būsto itin mylimu padaryti ne vien jame gyvenančiai keturių asmenų šeimynai, bet ir gausiam bičiulių būriui.

„Į pagalbą pasitelkėme interjero dizainerę Sandrą Očikaitę. Iškart pasakėme, kad norime šviesios spalvos namų. Tai sutapo ir su dizainerės dabar ypač mylima balta spalva. Šalia jos prireikė visai nedaug – kelių tamsių akcentų – ir vualia. Rezultatas viršijo lūkesčius, o su dizainere apskritai dirbti buvo labai lengva“, – pasakoja Laura.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Prie šių namų įkūrimo prisidėjo profesionali interjero dizainerė
Rūtos Strakšaitės nuotr./Prie šių namų įkūrimo prisidėjo profesionali interjero dizainerė

Pasak Lauros, daug lengvumo ir minkštumo namų interjerui suteikia kilimai, kuriems moteris jaučia ypač didelę silpnybę.

„Kilimų man norėjosi visur, netgi valgomajame, – prisimena Laura. – Kad jau prakalbome apie valgomąjį, tai daug diskusijų pareikalavo stalo jame pasirinkimas. Tarėmės, reikia ar nereikia namuose didelio stalo – juk dažnai jo norime, bet galiausiai jam truputį tarnaujame.

Tarėmės, reikia ar nereikia namuose didelio stalo – juk dažnai jo norime, bet galiausiai jam truputį tarnaujame.

Ir, žinoma, šviesa – tiek natūrali iš lauko, tiek tinkamas profesionalus apšvietimas – ji ir ramina, ir jaukumo suteikia, namuose gali likti vienas, o lygiai taip pat gerai jaustis su gausia šeima.“

Užuolaidas kabino „aukštalipys“

Vienas iš pagrindinių senosios Vilniaus miesto dalies privalumų – išskirtinai aukštos lubos. Nors Lauros šeimos pasirinktas trijų aukštų gyvenamasis namas buvo statytas 2001 m., o 2020 m. dar ir renovuotas, lubos išlaikė savo įspūdingą aukštį.

„Viena vertus, aukštos lubos suteikia laisvės ir erdvės pojūtį. Kita vertus, nemenka užduotimi gali tapti tų erdvių išpildymas bei užpildymas. Tiesą pasakius, pasitaikė ir kuriozų: atvažiavęs kabinti užuolaidų specialistas atsisakė šio darbo, nes elementariai bijo aukščio. Jį pakeitė kitas „aukštalipys“, – pasakoja Laura.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Aukštos lubos suteikia laisvės ir erdvės pojūtį
Rūtos Strakšaitės nuotr./Aukštos lubos suteikia laisvės ir erdvės pojūtį

Vilnietės teigimu, aukštų lubų privalumas – ne vien laisvės pojūtis, bet ir tai, kad aukštis bei tūris atriša rankas eksperimentams – kelių lygių lubų įrengimui ar netgi antresolės suprojektavimui.

Tiesą pasakius, pasitaikė ir kuriozų: atvažiavęs kabinti užuolaidų specialistas atsisakė šio darbo, nes elementariai bijo aukščio. Jį pakeitė kitas „aukštalipys“.

Erdvių namuose formavimui Lauros šeima su interjero dizainere priešakyje apskritai skyrė ypač daug dėmesio. Moteris pasakoja, kad vienas geriausių sprendimų buvo nesikišti į projektuotojų prieš tai atliktą darbą:

„Atlikome tik kelias minimalias korekcijas, tačiau iš esmės palikome viską bute taip, kaip buvo išplanuota. Įsirengėme du miegamuosius ir darbo kambarį. Visi trys jie sąlyginai nedideli tam, kad išsaugotumėm bendrą didelę erdvę – svetainę su virtuve ir valgomuoju, kurie užima 57,68 kv. m. Buvome įpratę gyventi toje vienoje erdvėje, tik nakčiai išsiskirstydami po kambarius“, – pastebi Laura.

Terasa – su vaizdu į istorinį Vilnių ir kepsnine

Kitas ypatingas vilniečių šeimos būsto Mindaugo gatvėje akcentas – kiek didesnė negu 16 kv. metrų terasa.

Terasai beveik nieko nereikėjo: kas apsilanko svečiuose, supranta, kad ten su miela kompanija smagu būti ir prisėdus ant pagalvių.

Geriausia dalis – tai, kad į rytų pusę orientuota terasa apžvelgia istorinio Vilniaus bažnyčių stogus, regi ir Trijų Kryžių kalną.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Buto Mindaugo gatvėje terasa
Rūtos Strakšaitės nuotr./Buto Mindaugo gatvėje terasa

„Terasai beveik nieko nereikėjo: kas apsilanko svečiuose, supranta, kad ten su miela kompanija smagu būti ir prisėdus ant pagalvių. Kadangi terasa gerokai nutolusi nuo kaimynų langų, ji tokia tarsi „pakabinta“ arčiausiai panoramos į Senamiestį, netgi patys būdami namuose užsimirštame, kad terasos kepsninėje jau baigia žarintis mūsų didkepsniai“, – teigia Laura.

Akys neapgauna: bute – suomiška pirtis

Na, sakysite, daug kas gyvena Senamiesčio būste su aukštomis lubomis, elegancija dvelkiančiu interjeru, kai kas ir terasą turi? Vis dėlto retas kuris gali pasigirti, kad stiklo durys iš vonios kambario veda ne kur kitur, tačiau į 2,40 kv. m suomišką pirtį.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Bute – nuosava suomiška pirtis
Rūtos Strakšaitės nuotr./Bute – nuosava suomiška pirtis

„Esame įsirengę du vonios kambarius. Vadiname juos „svečių“ ir „šeimininkų“ – kas lankėsi, supranta, kodėl taip yra. O iš „šeimininkų“ vonios kambario galima patekti į mūsų suomišką pirtį. Man pastaroji buvo tikras atradimas: sužinojau, kad pirtis gali būti „moteriška“, tokia, kurios temperatūra nesiekia 50 laipsnių.

Patikėkite: pirtis bute – vienas didžiausių malonumų žiemą.

Kadangi nesu iš tų, kurie lengvai „perneša“ karštį, tokią pirtį pamilau ir aš. Patikėkite: pirtis bute – vienas didžiausių malonumų žiemą“, – akcentuoja Laura.

Atsisveikinimas ir naujos eros pradžia

Ūgtelėjus paaugliams sūnums ir prisireikus dar vieno papildomo miegamojo kambario, Senamiesčio šeima nusprendė išsikraustyti į dar erdvesnį būstą.

„Pirmą kartą vos atsitraukėme nuo Senamiesčio. Nežinau, ar ilgam“, – svarsto Laura, prieš kurį laiką lankomiausiame šalies nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt patalpinusi ir savų namų pardavimo skelbimą.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Trijų kambarių būstas Vilniaus senamiestyje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Trijų kambarių būstas Vilniaus senamiestyje

Būstą su pirtimi senojoje sostinės dalyje apžiūrėti galite spustelėję šią nuorodą.

„Mums šie namai labai patinka. Neabejoju, kad rasime žmones, kuriems jie patiks lygiai taip pat. Tokius, kurie žino, kad iš čia – vos keli žingsniai iki nuostabaus „Mo muziejaus“ ar „SOMM“, kurie šiokią dieną išeis vakarienės į „Pranciškonų bistro“, net jeigu ir turi aktyvių atžalų, jiems patiks pusryčiauti „LoLa“ ar mėgautis „Italala“ kava“, – vardija vilnietė.

Būstą Mindaugo gatvėje Lauros šeima parduoda su visais jame esančiais baldais ir buitine technika, nebent naujakuriai patys pageidautų tuščių erdvių, kadangi jas ruoštųsi užpildyti nuosavu baldų komplektu.

„Labai mėgstame „Ease“ baldus. Akmens masė virtuvėje buvo mūsų baldininkų pasiūlymas, o tam tikros detalės atvyko iš skirtingų dizaino salonų. Norėjosi, kad viskas būtų praktiška ir galima naudoti saugiai“, – prisimena Laura.

Trijų kambarių būsto Senamiestyje kainą, pasak vilnietės, pagal lokaciją padiktavo rinka, prisidėjo ir jau įkalkuliuota vieta požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje bei, žinoma, terasa su vaizdu už milijoną.

Virtualiai pasivaikščioti šiuose namuose ir sužinoti jų kainą galite nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

O norėdami apžiūrėti daugiau sostinės Mindaugo gatvėje šiuo metu parduodamų būstų skelbimų, spustelkite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius