-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: rafinuotoje Vilniaus tvirtovėje – Indonezijos antikvariniai baldai, baseinas ir 3 drabužinės

Jeigu aplinkiniams parodytume vieno unikalaus gyvenamojo namo Vilniaus rajono rytuose interjero nuotraukas ir paklaustume, kurioje šalyje galėtų stūksoti šis būstas, veikiausiai pasigirstų Jungtinės Karalystės variantas. Elegancija smulkiausiose detalėse, rafinuotumas, prabanga, medžio masyvo baldai, galų gale, ir metalo virdulys svetainėje tradicinei juodai arbatai su pienu.
Nestandartinis būstas Vilniaus rajone
Nestandartinis būstas Vilniaus rajone / Įmonės „011“ nuotr.

Vis dėlto teisingą rebuso atsakymą sufleruotų nebent minimalistinis būsto eksterjeras, jį supančio žemės sklypo plotas ir tikriausias lietuviškas kraštovaizdis – pro langus atsiveriantys vaizdai į šalimais žaliuojantį mišką.

„Interjero įrengimas neabejotinai primena britiškąsias manieras. Na, galbūt neprilygsta karališkajai britų šeimos rezidencijai, bet šis būstas neabejotinai išskirtiniams žmonėms“, – Ąžuolinės kaime parduodamą 200 kv. metrų ploto, funkcionalaus išplanavimo 5 kambarių namą pristato Lietuvoje veikiančios nekilnojamojo turto (NT) pardavimų ir marketingo įmonės „011“ brokeris Andrius Čiužas.

Paganyti akis po įspūdingą tvirtovę, kurį laiką traukiančią būsto rinka besidominčių dėmesį, galite pagal šią nuorodą lankomiausiame šalies NT skelbimų portale Aruodas.lt.

Įmonės „011“ nuotr./Nestandartinio būsto Vilniaus rajone koridorius
Įmonės „011“ nuotr./Nestandartinio būsto Vilniaus rajone koridorius

Žvėryne įkainotų dvigubai brangiau

Dviaukščio, prieš septynerius metus statyto mūrinio namo Vilniaus rajone kaina – 210 tūkst. eurų, arba 1,05 tūkst. eurų už kv. metrą.

„Atsižvelgiant į kvadratūrą, įrengimą, vietą – kaina labai žemiška. Pradėkime nuo to, kad būste įrengta ekonomiško geoterminio šildymo sistema, naudotos kokybiškos apdailos medžiagos, tvirti baldai.

Įsivaizdavimui identišką objektą pastatykime sostinės Žvėryno mikrorajone ir įvertinkime iš naujo. Tokiomis aplinkybėmis šio gyvenamojo namo kaina siektų daugmaž 400 tūkst. eurų. Žvėryne vien sklypas kainuotų dešimt kartų daugiau nei Vilniaus rajone“, – skaičiuoja NT brokeris A.Čiužas.

Judrėjanti gyvenvietė gamtoje

Gyvenvietė su aristokratų manieromis pasižyminčiu gyvenamuoju 3 miegamųjų kambarių, turinčių po nuosavą drabužinę, namu nuo sostinės centro nutolusi 21 km Nemenčinės kryptimi.

Įmonės „011“ nuotr./Pakeliui į Ąžuolinę
Įmonės „011“ nuotr./Pakeliui į Ąžuolinę

„Kelias iki automatinių įvažiavimo vartų, kuriuos stebi dar ir vaizdo kameros, labai patogus, asfaltuotas. Nuo 2013 m., kai į šį būstą įsikėlė pirmieji ir kol kas vieninteliai šeimininkai, vietovė sparčiai priartėjo prie Vilniaus miesto ir paaugo. Kadaise tik sodų nameliais apstatyta Ąžuolinė tampa aktyvesne gyvenviete, kurioje gyvenamų namų daugėja kasmet. Pakelėje – pušynas, namus supa miškingos vietos, suteikiančios visus gyvenimo gamtoje privalumus ir patogumus“, – pastebi A.Čiužas.

Ežerai, nuosavas baseinas ir pirtis

Įspūdingo, 6,9 arų sklype esančio 200 kv. metrų mūrinio namo kaimynystėje – ne tik Vilniaus rajono rytuose besikurianti nauja bendruomenė, bet ir Tapelių, Juodžio bei Balžio ežerai.

Pastarasis, smėliu ir pievų apklotu padengtomis pakrantėmis, mėlynuoja už 7 km nuo gyvenvietės. Vasaromis jame veikia vandens slidinėjimo trasa.

„Kita vertus, karščiausiomis šiltojo sezono dienomis, kai paežerėse knibžda besimaudantys vilniečiai, atsigaivinti galima netgi namuose. Po po langais – nuosavas, 18 kv. metrų šildomas baseinas. O ilgiems žiemos vakarams – suomiška pirtis“, – nestandartinio būsto Vilniaus rajone ypatumus vardija 15min pašnekovas.

Įmonės „011“ nuotr./Vandens slidinėjimo trasa už kelių kilometrų
Įmonės „011“ nuotr./Vandens slidinėjimo trasa už kelių kilometrų

Lietuviškas marmuras, patikimų gamintojų buitinė technika

Komfortiškiems vakarams po maudynių kieme arba suomiškos pirties – jaukūs pasisėdėjimai su artimiausiais žmonėmis prie židinio svetainėje, į kurią baldai atvyko iš egzotiškosios Indonezijos antikvariatų.

„Būstą įsirenginėjo šeima, mėgstanti natūralumą: sudėtos ąžuolo parketo grindys, šildomos visame name, įkomponuoti tvirti mediniai minkštieji baldai. Virtuvės ir svetainės lubos medžio masyvo, ne kaip dažnai įprasta balto gipso, – pastebi NT pardavimų ir marketingo įmonės „011“ brokeris. – Virtuvės ir vonios kambario baldų komplektai – čekų gamintojo „Hanak“, buitinė technika – „Siemens“, stalviršiai ir plytelės – „Baltijos marmuro“.“

Įmonės „011“ nuotr./Prabangių ir kokybiškų baldų komplektas
Įmonės „011“ nuotr./Prabangių ir kokybiškų baldų komplektas

Charakteringame miegamajame – grafiti dekoruota siena

Ne vien baldus ir buitinę techniką rinkdamiesi užtruko tvirtovės Ąžuolinėje savininkai – tiek pat dėmesio, pasak A.Čiužo, šie skyrė ir interjero medžiagoms, spalvų gamai, formoms:

„Apibūdinčiau būsto įrengimą kaip rafinuotą klasiką su antikvaro prieskoniu. Neperkrauta, pasirinkta tik tai, kas būtina, plius keli stilingiausi dekoro elementai. Rezultatas pavyko išties nestandartinis, o antro tokio dizaino paieškoti kitur Lietuvoje reikėtų su žiburiu.

Šis namas tinkamas išrankiausiam skoniui, mėgstančiam kur kas daugiau nei pilką ir baltą spalvas. Nebijančiam išsiskirti, nepriklausančiam „standartinei daugumai“. Miegamieji – ir tie nepaprastai charakteringi: hipsteriško kambario siena dekoruota grafiti piešiniais, kitame stovi juodo medžio spinta.“

Įmonės „011“ nuotr./Vienas iš miegamųjų kambarių
Įmonės „011“ nuotr./Vienas iš miegamųjų kambarių

Poreikius apsvarstyti derėtų atsakingai

Ne paslaptis, kad Vilniaus senamiestyje už panašią pinigų sumą būtų įmanoma įsigyti kelių kambarių butą. Be abejonės, šio plotas būtų iki 2,5 karto mažesnis negu rafinuotojo namo Ąžuolinėje.

„Kiekvienas turi teisę pasirinkti priklausomai nuo savo poreikių. Kur yra žmogaus darbo vieta? O galbūt yra galimybė dirbti iš namų? Tai – viena. Antra, svarbi ir kita dienotvarkės dalis, kitaip – kur leidžiamas laisvalaikis. Galiausiai, kokie žmogaus prioritetai: labiau linksta miesto ar priešingai – užmiesčio link?

Ąžuolinės atveju, kelionė nuo namų iki sostinės centro automobiliu užtrunka tik 25 minutes. Jos atsiperka tiems, kurie laisvalaikį kokybiškai leidžia su šeima. Ypač patogu vasaros atostogų metu: daug erdvės, privatumo, nereikia trintis ir vargti tarp keturių uždarų sienų“, – pastebi NT brokeris.

Įmonės „011“ nuotr./Virtuvės komplektas
Įmonės „011“ nuotr./Virtuvės komplektas

Karantinas perrašė žaidimo taisykles?


Būstą Vilniaus rajone savininkai palieka autentišką – iki smulkmenų preciziškai tokį, kokį 2013 m. ir susikūrė. Į lagaminus susipakavę tik būtiniausius daiktus, užbaigia šį gyvenimo etapą išsikeldami į užsienį įkandin emigruojančio nuosavo verslo.

15min pašnekovas neabejoja, kad šiame dviaukščiame name naujakurių balsai pasigirs neilgai trukus. A.Čiužo spėjimu, kitą istorijos puslapį naujieji šeimininkai atvers pobūvyje prie po atviru dangumi kieme esančio baseino:

„Visi objektai atranda pirkėją. Bet kuriuo atveju klausimai visada išlieka tie patys – laiko ir kainos. Omenyje reikėtų turėti tai, kad gyvenamųjų namų pardavimas pastaruoju metu pastebimai suaktyvėjęs, o jų paklausa dažnu atveju netgi lenkia butų. Priverstinis karantino periodas leido susiprasti, kad gyvenant šeimoje ar netgi poroje vis dėlto norisi turėti vienu kitu kambariu ar bent jau kvadratu daugiau.

Taip pat – ir didesnio privatumo, galimybės pabūti vienumoje, tyloje. Didžiausią kąsnį bemaž trijų mėnesių karantine „atsikando“ gausesnės šeimynos, įsikūrusios nedideliuose būstuose miestų centruose. Šią pamoką, ko gero, išmokome kartą ir visiems laikams: manau, paklausą privatūs namai išlaikys ir toliau, o investuotojai savo pinigus skirstys dar tiksliau pasverdami, ką jiems iš tikrųjų reiškia sąvoka „kokybiškas gyvenimas“.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius