Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt.: Užupio angelo prieglobstyje – butas vieno ar dviejų žmonių bohemai

Užupio angelo kaimynystėje esantis jaukus ir šviesus butas savo stilistika tarsi įsilieja į bohemišką vietos gyvenimą, dera prie siaurų Užupio respublikos gatvelių, išsirikiavusių dailininkų studijų, meno galerijų.
Unikalaus stiliaus butas Užupyje
Unikalaus stiliaus butas Užupyje / Aruodas.lt

Vos už kelių šimtų metrų nuo jo srovena Vilnelė, driekiasi istorinis Bernardinų parkas, rymo Šv. Onos bažnyčia.

Rytais čia nosį kutena iš vietinių kepyklėlių sklindantis šviežių bandelių kvapas, kurį užuodi gurkšnodamas kavą pro antrame aukšte pravertą buto langą.

Iš miegamojo lovos – gondola į Veneciją

„Gyvendamas tokioje aplinkoje, matyt, jauti nuolatinį įkvėpimą“, – svarsto itin jaukios erdvės sienas tapiusi dailininkė Rasa Atkočaitė: „Jei nors kartą lankėtės, neabejotinai, atpažinsite miegamajame ant sienos ištapytą Veneciją.

Aruodas.lt/Meniškame Užupio kvartale – butas su itališka dvasia
Aruodas.lt/Meniškame Užupio kvartale – butas su itališka dvasia

Mažulyčiai tilteliai, vandens kanalai ir jomis plaukiančios gondolos geriausiai matomos iš šeimininkų lovos. Tapydama siekiau, kad sienos derėtų tarpusavyje spalviškai ir papildytų kuriamą interjerą, suteikdamos erdvės pojūtį.“

Penkiolika metų ant sienų tapanti menininkė savo kūrybą, kone genialiai įkomponuotą puošniame interjere, vadina praktišku, žmogaus prisilietimų nebijančiu, meno kūriniu.

„Tapiau fragmentus su Italijos gatvelėmis ir kasdien vis labiau pati įsitraukiau į šiuose namuose kuriamą gyvenimą. Čia išties kiekviena siena su mintimi“,– tarsi, tuo metu nujausdama, kad dėl pandemijos nebegalėsime keliauti, sakė dailininkė.

Skelbimas apie šį parduodamą unikalų butą įdėtas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Buto interjerą kūrusi dizainerė Kristina Grybaitė atskleidžia, kad šioje erdvėje derinusi sena ir nauja: „Esu palikusi atvertų plytų ant sienų, jos itin tinka prie rankų darbo baldų, itališkų šviestuvų ir sieninės tapybos. Ja ir blizgiais paviršiais bei veidrodžiais siekiau plėsti erdvę vizualiai.“

Aruodas.lt/Detalių gausa, kristalų šviestuvai, sieninė tapyba būdinga išskirtiniam butui Užupyje
Aruodas.lt/Detalių gausa, kristalų šviestuvai, sieninė tapyba būdinga išskirtiniam butui Užupyje

Klasikinį interjerą bute papildo medžio detalės, dar daugiau puošnumo suteikia minkštinti lovų ir fotelių atlošai, kuriama gerų laikų ir klestėjimo atmosfera.

Paprašyta išskirti esminius kurtų interjerų bruožus K.Grybaitė akcentavo duoklę prabangai: „Noras kurti puošnius interjerus man, matyt, atėjęs iš vaikystės. Augau viso to neturėdama, su sovietinėmis sekcijomis ir spintelėmis, gal todėl mano kurti interjerai pasižymi detalių gausa, kristalų šviestuvais, sienine tapyba, rombiniais veidrodžiais ir rankų darbo baldais.“

Ne išimtis – ir 245 000 eurų kainuojantis butas Užupyje.

Norėjo efektingo ir puošnaus interjero

Apie kokybę ir prabangą šiuose namuose pasakoja minkšti rankų darbo baldai, ąžuolinės grindys, itališki šviestuvai, žalvarininė santechnika. Pasak K.Grybaitės, prie klasikinio stiliaus tiesiog nederėtų kita.

„Įrenginėjant buto erdvė dėliojosi gana lengvai: praustuvą įleidau į prieškambario erdvę. Taigi, tik įėję į vonios kambarį matome vonią, kriauklę, tualetą ir praustuvą, įleistą į prieškambarį. Šie sprendimai padėjo išdidinti vonią ir leido išsaugoti prieškambario vietą. Taigi, įėjus į butą matoma spinta, o kad joje praustuvo nugara, niekas nė neįtaria“, – apie funkcionalų sprendimą pasakojo interjero dizainerė.

Aruodas.lt/Ištaikingos prabangos ir itališkumo oazės kvadratinis metras Užupyje įvertintas 5643 eurais
Aruodas.lt/Ištaikingos prabangos ir itališkumo oazės kvadratinis metras Užupyje įvertintas 5643 eurais

Sendintame namų interjere vyrauja ramios žemiškos spalvos (rusva, gelsva, balta). Jos itin dera prie storų namo sienų ir palangių.

„Na, ir pro langą vaizdas toks, kad galėtų jokio interjero nebūti (matyti pagrindinė Užupio gatvė ir šio kvartalo vadinama širdis – Angelo skulptūra). Vien šio būsto vieta kiek verta (vos 2 km iki Gedimino prospekto), bet savininkė norėjo efektingo ir puošnaus interjero ir tikrai neskaičiavo investuodama į jo apdailą“, – detalizuoja pašnekovė.

Dairantis po, išties, prabangią, link Viduržemio jūros palydinčią, erdvę palengva dingsta Vilniaus jausmas.

Akys klajoja po ant sienų ištapytas jaukias mažas itališkas gatveles, tiltelius, vaizduotė, tarsi, ragina greičiau jungti vakarinius žibintus.

Bet tuo pačiu negali atsigėrėti virš miegamojo lovos ant balkono arkos nusidriekusiais vijokliais ir valgomajame iš gazonų besistiebiančiais visžaliais medeliais.

Taikyta į prabangos segmentą

Pasidomėjus, koks turėtų būti šios erdvės gyventojas ar gyventojai, nekilnojamojo turto brokerė Ona Ringaitytė atskleidžia, kad įrenginėjant būstą galvota apie žmogų, kuriam nereikėtų naudotis viešbučio paslaugomis, o atvykęs į Lietuvą paviešėti kuriam laikui jis galėtų mėgautis privačiu nedideliu butu:

„Visada patogu po kelionių sugrįžti į savus namus, o ypač – Užupio širdyje.“

Aruodas.lt/Nuo Užupyje esančio buto – vos 2 km iki Vilniaus centro
Aruodas.lt/Nuo Užupyje esančio buto – vos 2 km iki Vilniaus centro

Brokerė prideda, kad šio segmento klientai yra įsigiję ne vieną butą ar namą, dažnai leidžia laiką sodybose, todėl didelio poreikio sutalpinti visą gyvenimą 43.42 kvadratiniuose metruose jiems nėra.

Nors erdvių spintų, kur būtų galima daiktus talpinti, šiuose namuose tikrai pakanka.

„Vien miegamajame – dvi spintos. Viena jų – nišinė, dengta rombiniais veidrodžiais. Žvelgiant į ją įspūdis toks, kad tai – tik ant sienos kabantis veidrodis, bet atsidarius dar ir daiktus susidėti gali“, – pasakoja K.Grybaitė.

Nors erdvė nėra didelė, ji labai jauki ir puikiai išplanuota: vos įėjęs pro lauko duris patenki į prieškambarį. Iš jo pasukus dešinėn – į erdvę, kurioje matai valgomojo stalą, galiausiai ir miegamasis netoli.

„Šis būstas – nepaprasto jaukumo namų pasaulis dviems ar vienam. Užrakinus namų duris pakanka išeiti iš bromos ir jau esi bohemiško gyvenimo sūkuryje“, – Užupio respublikoje esantį dviejų kambarių butą pristato nekilnojamojo turto (NT) agentūros dorlucrum.lt brokerė O.Ringaitytė.

Aruodas.lt/Pro jaukaus buto langus atsiveriantis vaizdas panašėja į itališką idilę
Aruodas.lt/Pro jaukaus buto langus atsiveriantis vaizdas panašėja į itališką idilę

Jis pasižymi puikia infrastruktūra: iki artimiausios parduotuvės ir gydymo įstaigos vos – 700 metrų, šalia, už 30 metrų, – viešojo transporto stotelė, restoranai ir kavinukės, taip pat – miestelėnų pamėgta žalioji zona.

Tereikia nuspręsti, kur trauksi vakarinio pasivaikščiojimo – į Bernardinų ar Kūdrų parką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius