Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bajorų parkas“ – unikalus kvartalas miškų apsuptyje

Šiaurinėje miesto dalyje, greta geomorfologinio Vanagynės draustinio įsikūręs išskirtinis sklypų kvartalas „Bajorų parkas“, šalyje sušvelninus karantino ribojimus, vėl atnaujina gyvas sklypų apžiūras. Nors kurį laiką teritoriją buvo galima apžiūrėti tik nuotoliniu būdu – tyrinėjant vizualizacijas, nuotraukas ir vaizdo įrašus „Bajorų parko“ internetinėje svetainėje – projekto vystytojai sako, kad dabar pasivaikščioti po teritoriją ir gyvai pajusti subtilią kvartalo atmosferą galima visiškai saugiai.

Investuoja į infrastruktūrą

Metų pradžią „Bajorų parkas“ pasitiko potencialių būsimų gyventojų pagausėjimu – padaugėjo užklausų, sklypų apžiūrų bei pardavimų.

Patogesniam susipažinimui su kvartalu projekto vystytojai sukūrė interneto svetainę www.bajoruparkas.lt, kurioje galima lengvai išsirinkti norimą sklypą, peržiūrėti jo planą, išsiaiškinti detales, pamatyti visą kvartalą iš paukščio skrydžio. Tai patogu tiems, kurie nori geriau suprasti kvartalo išdėstymą, sklypus supančią aplinką ar susisiekimą su miestu.

„Bajorų parko“ projekto vystytojai ne tik stengiasi visą informaciją apie sklypus padaryti kuo prieinamesnę susidomėjusiems, tačiau rūpinasi ir potencialių būsimų gyventojų poreikiais – investuoja į kvartalo infrastruktūrą, stengiasi, kad sklypą įsigiję naujieji gyventojai turėtų kuo mažiau rūpesčių įsirengiant naujuosius namus.

Būtent todėl gyventojų patogumui jau išasfaltuotas Bajorų kelias, vedantis į kvartalą, taip pat visame kvartale išvedžiotos elektros ir dujų linijos, į kiekvieną sklypą atvestas šviesolaidinis kabelis. Praėjusių metų pabaigoje sėkmingai užbaigti Žemuogių gatvės, esančios kvartalo viduje, asfaltavimo darbai, lietaus vandens nuotekos nukreiptos į vandens surinkimo kūdrą.

Partnerio nuotr./Sklypų masyvas žemėdamas formuoja savotišką amfiteatrą. Tokio reljefo dėka ateityje pastatyti namai neužstos vieni kitiems vaizdo – vaizdas, kurį matote dabar, išliks net ir tuomet, kai visuose sklypuose įsikurs gyventojai
Partnerio nuotr./Sklypų masyvas žemėdamas formuoja savotišką amfiteatrą. Tokio reljefo dėka ateityje pastatyti namai neužstos vieni kitiems vaizdo – vaizdas, kurį matote dabar, išliks net ir tuomet, kai visuose sklypuose įsikurs gyventojai

Saugu apžiūrėti net karantino metu

Kovo mėnesį šalyje paskelbtas karantinas suparalyžiavo beveik visas veiklos sritis, įskaitant ir nekilnojamo turto sektorių. Štilis tęsėsi ištisą mėnesį – Vyriausybės ribojimai varžė žmonių judėjimą bei gyvą tarpusavio kontaktą.

Tuo pačiu ir žmonės, ieškantys sklypo naujam būstui, dėl nežinomybės ir miglotos ateities sustabdė paieškas.

Tačiau balandžio viduryje, švelnėjant karantino apribojimams, domėjimasis „Bajorų parko“ kvartalu vėl suaktyvėjo ir nuo gegužės pradžios sklypų apžiūros jau vyksta pilnu tempu. Kadangi apžiūros vyksta atviroje erdvėje, laikantis visų saugumo reikalavimų, pasivaikščioti po parduodamus sklypus šiuo metu yra visiškai saugu.

Tiems, kurie vis dar nenori gyvo kontakto, yra rizikos grupėje ar papildomai saugosi, puikiai pasitarnaus „Bajorų parko“ internetinė svetainė, kurioje galima rasti kvartalo nuotraukas ir sklypų planus. O tiems, kurie vertina gyvas apžiūras ir sklypą nori „pačiupinėti savo rankomis“, sudaromos sąlygos tai padaryti saugiai.

Ryškėja tendencija gyventi arčiau gamtos

Vertindami dabartinius rinkos poreikius kai kurie nekilnojamojo turto analitikai prognozuoja, kad vis daugiau gyventojų kelsis gyventi į užmiestį.

Anot NT ekspertų, toks poreikis gali būti siejamas su karantinu, nes žmonės turėjo galimybę įvertinti, kiek jiems svarbu būsto plotas, komfortas ir namus supanti aplinka.

„Panašu, kad žmonių nuotaikos gerėja, lūkesčiai pozityvūs, susidomėjimas „Bajorų parku“ vėl auga, – sako Robertas Aleksa, „Bajorų parko“ projektų vadovas. – Šiuo metu pastebime sustiprėjusią tendenciją ieškoti sklypo gamtos prieglobstyje, nuošaliau miesto.

Galbūt tai išties ilgo karantino pasekmė – žmonės supranta, kad gyvenant prie miško, net ir karantino metu galima gėrėtis gamta neišeinant iš namų.“

„Bajorų parko“ lokacija puiki tuo, kad sklypai išsidėstę miško apsuptyje, greta Vanagynės geomorfologinio draustinio, tačiau per daug nenutolę nuo miesto centro – tik už 10 km nuo Konstitucijos prospekto, – sako R.Aleksa. – Šią vietą patogu rinktis tiems, kurie vertina ramybę, individualumą, gamtos prieglobstį, tačiau, atsižvelgdami į savo darbo vietą, vaikų lankomas mokyklas, pramogas ar hobius, nenori apsigyventi tolimuose užmiesčio rajonuose, su kuriais susisiekimas gali būti sunkesnis. Čia galima gyventi miškų apsuptyje, tačiau miestas išlieka ranka pasiekiamas.“

VIDEO: „Bajorų parkas“ – unikalus kvartalas miškų apsuptyje

Unikalus reljefas – nestandartiniams sprendiniams

R.Aleksa pabrėžia, kad vienas šio kvartalo privalumų – vaizdas. Kadangi kvartalas išsidėstęs aukščiau, tarsi ant kalvos, nuo čia į visas puses atsiveria vaizdas į miškus.

„Sklypų masyvas žemėdamas formuoja savotišką amfiteatrą. Tokio reljefo dėka ateityje pastatyti namai neužstos vieni kitiems vaizdo, – sako jis. – Vaizdas, kurį matote dabar, išliks net ir tuomet, kai visuose sklypuose įsikurs gyventojai.“

Kalvotas reljefas suteikia teritorijai savitų bruožų, išskiria sklypus iš kitų ir padidina jų vertę, sako Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakulteto Geografijos ir kraštotvarkos katedros docentas Ričardas Skorupskas.

Taip pat kalva ar jos dalis gali reikšmingai prisidėti prie kokybiškos gyvenamosios aplinkos formavimo.

„Pastatę namą lygiame sklype matome tame pačiame lygyje esančių kaimynų namų langus, – sako jis. – Taip prarandame unikalumą, išskirtinumą. Statyba kalvoto reljefo teritorijose sudaro galimybę žmogui suformuoti individualų sklypą, kuris yra labiau prisitaikęs prie aplinkos ir tuo išskiria iš kitų.“

R.Skorupsko teigimu, namo statybos nelygaus reljefo sklype nebūtinai turi būti brangios – viskas priklauso nuo pasirinktų medžiagų, statybos technologijų bei kraštovaizdžio architektūros sprendinių. Jis sako, kad daugelį techninių priemonių galima pakeisti gamtinėmis, kurios ne tik yra pigesnės, bet ir sukuria estetiškesnį rezultatą. Statyba kalvoto reljefo sklypuose leidžia pasireikšti savininkų fantazijai, kūrybiškumui, taip pat tokie pastatai bus draugiškesni gamtai.

„Dažniausiai nevertiname estetinio vaizdo. Pastatome standartinį namą su standartine veja, visi sprendimai standartiniai, bet pasitenkinimo neturime. Tada keliaujame į gamtą ieškoti tobulybės. Todėl, jei sugebėtume tą padaryti savame sklype, vaikščioti kažkur kitur ir nereikėtų, viską, arba beveik viską turėtume vietoje“, – tikina R.Skorupskas.

„Bajorų parke“ nesuformuoti lygūs, vienas į kitą panašūs sklypai. Atvirkščiai – sklypuose stengiamasi išlaikyti autentiškas paviršiaus savybes, tarsi atkartojančias greta esančio geomorfologinio draustinio reljefo pobūdį. Pagrindinė klaida, kurią galėtų padaryti sklypą įsigijęs žmogus – tai kalvos nukasimas, ploto išlyginimas ir standartinio namo statyba. Kalvotą sklypą vertėtų rinktis tiems, kurie siekia individualumo, unikalumo, architektūros ir gamtos sinergijos.

Partnerio nuotr./Pro būsimų namų langus, 360 laipsnių vaizdas į miškus
Partnerio nuotr./Pro būsimų namų langus, 360 laipsnių vaizdas į miškus

Kuriasi solidi bendruomenė

Pasak „Bajorų parko“ Valdybos pirmininko Ričardo Kasparavičiaus, kvartale po truputį formuojasi atvira naujoms idėjoms, draugiška gamtai bei saugi kaimynystė.

„Pastebėjome, kad šią vietovę renkasi tie, kurie vertina individualumą, privatumą, ramybę gamtos apsuptyje, ieško vietos realizuoti neįprastas architektūrines vizijas“, – sako jis.

Išskirtinėje, labai kokybiškoje ir patogioje vietoje esančio „Bajorų parko“ sklypus dažniausiai renkasi aukštesnes pajamas gaunantys žmonės, jaunos šeimos su vaikais. Neseniai čia namą pasistatė ir kadenciją baigusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Besikurianti bendruomenė – atvira, draugiška ir gebanti komunikuoti. Kaimynų bendravimas pagrįstas tolerancija ir geranoriškumu, o ne konkurencija ar nepasitikėjimu“, – sako R.Kasparavičius.

Svarbu ir tai, kad „Bajorų parke“ numatyti sklypai, kuriuose galėtų atsirasti objektai, skirti bendruomenės poreikiams – paslaugos, vaikų darželis, sporto aikštynas ir kt. Todėl ateityje šis rajonas turėtų tapti dar patrauklesnis.

„Įsigiję sklypą „Bajorų parke“ naujakuriai gauna ne tik unikalų reljefą miškų apsuptyje, strategiškai patogioje miesto vietoje, tačiau ir tam tikrą pridėtinę vertę – išvystytą kvartalo infrastruktūrą, solidžią kaimynystę bei aplinką, atliepiančią gyventojų poreikius“, – apibendrina R.Kasparavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius