Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: renovacijos reikalai jau pajudėjo

Vyriausybė parengė naują daugiabučių namų atnaujinimo (modernizavimo) programos įgyvendinimo modelį, kuris, visų pirma, yra skirtas didinti energinį efektyvumą daugiausia energijos suvartojančiuose daugiabučiuose pastatuose, kur būsto savininkams tenka didžiausia finansinė našta būsto išlaikymo išlaidoms padengti.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Naujai XVI Vyriausybės parengto renovacijos modelio esmė yra ta, kad būsto savininkams patiems nereikia prisiimti jokių organizacinių ir kreditinių įsipareigojimų. Jiems reikia tik iš principo pritarti energijos efektyvumą didinančių investicijų projektų įgyvendinimui ir jų namui padarytas investicijas išmokėti bendra komunalinių mokesčių surinkimo tvarka sutaupytomis už energiją lėšomis. Planuojama, jog šis modelis bus patvirtintas Seime dar sausio mėnesį“, – teigia ministras pirmininkas.

Naujame Vyriausybės parengtame programos įgyvendinimo modelyje siūloma ženkliai padidinti savivaldybių vaidmenį ir planuojama, kad pačios savivaldybės, įvertinusios esamą būklę galėtų pradėti rengti energinio efektyvumo didinimo programas, kurios apimtų ne tik neefektyviai energiją vartojančius daugiabučius namus, bet ir kitos paskirties savivaldos teritorijoje esančius pastatus, inžinierinius tinklus, šilumos gamybos sektorių bei šilumos gamybos alternatyvas. Siekdama greičiau sukurti naujo programos modelio įgyvendinimo mechanizmus bei padėti savivaldybėms greičiau įsitraukti į energinio efektyvumo didinimo programų parengimo ir įgyvendinimo veiklą, Vyriausybė artimiausiu metu pakvies savivaldybes imtis iniciatyvos ir atrinkti neefektyviausiai energiją vartojančius daugiabučius pastatus.

„Džiugu, kad renovacijos reikalai pajudėjo, ir kai kurios savivaldybės jau yra atrinkusios daugiabučius pastatus renovacijai. Vasarį kredito sutartį ketina pasirašyti Ignalinos savivaldybė, tad planuojama, kad jau gegužės mėnesį bus pradėti renovuoti 53 daugiabučiai. Zarasų rajono savivaldybės iniciatyva buvo atrinkti 46 daugiausiai energijos suvartojantys daugiabučiai pastatai. Druskininkų savivaldybė parengė ir savivaldybės taryboje patvirtino Druskininkų daugiabučių namų energinio efektyvumo didinimo programą, atrinko 32 daugiabučius pastatus, ir savivaldybės lėšomis pradėjo rengti pastatų energinius auditus ir investicijų projektus. Planuojama, jog faktinis investicijų projektų įgyvendinimas galėtų prasidėti dar šių metų trečiąjį ketvirtį“, – teigia A.Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius