Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrasis renovacijos etapas – atjaunės dvigubai daugiau daugiabučių

1682 – tiek namų antrajam daugiabučių modernizavimo etapui, kuris ką tik startavo, atrinko šalies savivaldybės. Tai dvigubai daugiau nei per pirmąjį etapą, kai imtasi atnaujinti 840 namų.
Daugiabučių renovacija
Daugiabučių renovacija / Aplinkos ministerijos nuotr.

„Jeigu iki 2013-ųjų senų daugiabučių renovacija atrodė nebeįmanoma misija, tai per dešimt šių metų mėnesių tapo akivaizdu, kad ji ne tik įmanoma, bet ir sėkmingai vykdoma“, – per šiandien Aplinkos ministerijos sukviestą ir renovacijai skirtą susitikimą su šalies savivaldybių merais sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė. Šios sėkmės laidas, pasak viceministrės, – nuolatinis bendradarbiavimas su savivaldybėmis ir jų aktyvios pastangos.

Nuolat didėjantis norinčiųjų modernizuoti savo namus skaičius rodo, kad renovacijos sėkme patikėjo ir gyventojai. Tai aiškiai patvirtina pirmojo etapo rezultatai. Nuo 2013 metų pradžios renovacijai pritarė apie 600 daugiabučių gyventojai. Tai reiškia, kad dar šiemet bus pasirašyta 600-700 rangos sutarčių ir prasidės šių namų renovacijos darbai.

Į antrąjį renovacijos etapą aktyviausiai įsitraukė Vilniaus, Kauno ir Šiaulių apskritys. Iš didžiųjų miestų daugiausia namų pasiryžo renovuoti sostinė (211 daugiabučių) – beveik šimtą kartų daugiau nei per pirmąjį etapą (26 daugiabučiai). Be Vilniaus, tarp lyderių – Kaunas (95) ir Marijampolė (65). Iš mažesnių savivaldybių daugiausia namų numato modernizuoti Kauno (85) ir Mažeikių (82) rajonai. Beveik visų 1682 atrinktų daugiabučių gyventojai renovacijai preliminariai jau pritarė.

Per šiandieninį susitikimą su merais sutarta, kad visos penkiasdešimt aštuonios antrajame modernizavimo etape dalyvaujančios savivaldybės (po pirmojo etapo dar prisijungė Kalvarijų ir Skuodo rajono savivaldybės) per mėnesį – iki lapkričio 29 d. – pasirašys trišales bendradarbiavimo sutartis su Aplinkos ministerija ir Būsto energijos taupymo agentūra. Sudariusios šias sutartis jos organizuos konkursus ir pirks investicijų projektus. Už juos gyventojams nereikės mokėti nei cento – projektams rengti teikiama valstybės parama.

Numatyta ir tolesnė konkreti antrojo renovacijos etapo eiga. Iki 2014 m. gruodžio 31 d. turi būti parengti visų atrinktųjų namų modernizavimo investicijų planai ir jiems turi pritarti gyventojai. Taip pat iki 2015 m. pradžios turi būti organizuoti rangos darbų konkursai.

Kad renovacija vyktų kuo sklandžiau ir kad kuo operatyviau būtų sprendžiamos jos metu kylančios problemos, šiandieninio pasitarimo dalyviai sutarė, kad Aplinkos ministerija susitikimą su merais rengs kas ketvirtį.

„Džiugu, kad savivaldybių vadovai patys aktyviai domisi renovacijos reikalais, – po susitikimo pažymėjo viceministrė Daiva Matonienė. – Jie labai prisidėjo, esu tuo tikra, kad šiandien beveik 600 daugiabučių gyventojai yra pritarę renovacijai“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius