-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aruodas.lt: kovą butų pasiūlos kainos padidėjo 1–2 proc.

Pirmojo metų ketvirčio statistika rodo, kad vidutinės parduodamų butų kainos skelbimuose buvo didesnės nei tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Pasiūlos kainos išaugo ir lyginant kovo mėnesį su vasariu. Remiantis lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt statistika, apžvelgiama, kaip pakito ir kokios siūlomos butų kainos didmiesčiuose.
Rasos
Rasos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžiausias per mėnesį procentinis pokytis matomas Klaipėdoje

Kovo mėnesį vidutinės skelbimuose siūlomos kainos siekė apie 1627 Eur/kv. m Vilniuje, 900 Eur/kv. m Kaune ir 1089 Eur/kv. m Klaipėdoje. Palyginti su vasario mėnesį siūlytomis butų kainomis, Vilniuje ir Kaune fiksuojamas apie 1 proc. kainų skelbimuose augimas, Klaipėdoje pokytis siekia beveik 2 proc. (+1,8 proc.).

Šiuo metu vieno kambario butų pasiūlos kaina Vilniuje siekia vidutiniškai 43 500 Eur, Kaune – 22 500 Eur, Klaipėdoje – 28 500 Eur. Už dviejų kambarių butus tikimasi gauti vidutiniškai 80 000 Eur sumą sostinėje, 49 000 Eur Kaune ir 54 000 Eur Klaipėdoje. Iš Aruodas.lt statistikos matyti, kad trijų kambarių butų vidutinė pasiūlos kaina yra apie 115 000 Eur Vilniuje, 68 000 Kaune ir 84 000 Eur Klaipėdoje.

Vidutinės kainos apskaičiuotos, neatsižvelgiant į butų ypatumus: konkrečią vietą mieste, statybos metus, pastato tipą, įrengimą ar kitą informaciją.

Per metus butų pasiūlos kainos labiausiai pakito Kaune

Išanalizavus portale Aruodas.lt publikuotus skelbimus ir palyginus šių metų kovą skelbimuose siūlytas butų kainas su siūlytomis tuo pačiu laikotarpiu pernai, matoma, kad per metus butų pasiūlos kainos Vilniuje išaugo vidutiniškai 7 proc., Kaune – apie 13 proc., o Klaipėdoje – 4 proc.

Vertinant ketvirčio duomenis, matoma, kad šių metų pirmąjį ketvirtį vidutinė butų pasiūlos kaina siekė apie 1609 Eur/kv. m Vilniuje, 888 Eur/kv. m Kaune ir 1076 Eur/kv. m Klaipėdoje ir buvo didesnės nei praėjusių metų pirmąjį ketvirtį. Pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, matomas 6 proc. kainų augimas Vilniuje, 12 proc. augimas Kaune ir 3 proc. didėjimas Klaipėdoje.

Žemiau pateikiama informacija, už kokią vidutinę kainą tikimasi parduoti butus skirtinguose didmiesčių mikrorajonuose.

Butu-kainos-Vilniuje-aruodas
Butu-kainos-Kaune-aruodas
Butu-kainos-Klaipedoje-aruodas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius