Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigiasi Mariaus Budrikio ir Gintaro Kviliūno derybos dėl „Respublikos“ viešbučio Kaune

Gali būti, kad Kauno Karaliaus Mindaugo prospekte kelis dešimtmečius stūksantis nebaigtas statyti monolitinis pastatas greitai sulauks naujo šeimininko, kuris pagaliau ryšis investicijoms. Kol kas verslininkai derasi ir planų neatskleidžia.
Nebaigti statyti pastatai Kaune
„Respublikos“ viešbutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie dabartinio „Respublikos“ savininko Gintaro Kviliūno ketinimus parduoti pastatą skelbta dar metų pradžioje.

Vasarį galimi pirkėjai apsilankė ir pas Kauno merą Andrių Kupčinską. Miesto vadovas užsiminė, kad investuotojai viešbučio vietoje ketina įrengti biurų kompleksą. Patys verslininkai tada buvo nekalbūs, o dabar užsiminė, kad jau vyksta rimtos derybos.

Žada sukirsti rankomis

G.Kviliūnas teigė, kad šiuo metu dar vyksta derybos ir kol kas per anksti teikti kokią nors informaciją: „Svarstome įvarius bendradarbiavimo variantus. Gali būti, kad liksiu daliniu pastato savininku, bet daugiau ką nors bus galima pasakyti po derybų.“

Statinio savininkas sakė, kad susitarimo su pirkėju galima tikėtis kitą mėnesį. Neoficialiais duomenimis, pastatas gali būti parduodamas už maždaug 2 mln. eurų.

Verslininkas ir buvęs lenktynininkas Marius Budrikis taip pat minėjo, kad derybos dėl pastato jau artėja prie finišo: „Palaukime jų pabaigos, tada bus galima pakalbėti ir apie planus.“

zmones24.lt/Foto naujienai: Ieva Bieliauskaitė ir Marius Budrikis. Laiminga pora
zmones24.lt/Foto naujienai: Ieva Bieliauskaitė ir Marius Budrikis. 

Verslininkui priklauso naujų automobilių prekybos ir nekilnojamojo turto statybos įmonė „MB projektai“, kurios naujausias projektas – verslo centras Vilniaus Perkūnkiemio gatvėje.

„Vėtrūna“ sandoryje nedalyvauja?

Metų pradžioje žiniasklaidoje buvo pasklidusi žinia, kad „Respublikos“ viešbučiu domisi ir statybų bendrovės „Vėtrūna“ valdybos pirmininkas Vytautas Banys. Jis kartu su M.Budrikiu lankėsi ir pas A.Kupčinską.

Tačiau po to verslininkas išplatino pranešimą, kad nei jis, nei jo valdomos įmonės neketina pirkti viešbučio.

Bendrovės „Vėtrūna“ administracija 15min.lt irgi patvirtino, kad įmonė nedalyvauja jokiose derybose dėl Kauno pastato pirkimo.

VIDEO: Nebaigti statyti viešbučiai Kauno centre virsta "vaiduokliais"

Tvirtas ir ilgaamžis

1988 m. pradėtas statyti gigantiškas „Respublikos“ viešbutis – itin tvirtos konstrukcijos ir medžiagų.

Kaip sakė Kauno technologijos universteto (KTU) Statybos ir architektūros fakulteto Statybinių medžiagų katedros vedėjas profesorius Vitoldas Vaitkevičius, prieš 30 metų buvo išpopuliarėjusi monolitinių pastatų statyba.

„Statyti iš monolitinio gelžbetonio tuo metu buvo pigiau ir greičiau. Be to, tokie pastatai yra ilgaamžiai ir tvirti“, – sakė V.Vaitkevčius.

Griauti ar rekonstruoti?

Nors monolitinis gelžbetonis itin tvirtas, bet pastato vidus jau gali neatitikti saugaus statinio reikalavimų.

KTU Statybos ir architektūros fakulteto Statybinių konstrukcijų katedros vedėjas docentas Mindaugas Augonis minėjo, kad jei naujieji šeimininkai norės ne griauti, bet rekonstruoti esamą pastatą, turės atkreipti dėmesį į perdangas.

„Per tokį ilgą laiką, kai pastatas buvo veikiamas lietaus, šalčio, drėgmės – gali būti korozijos pažeistos vidinių perdangų armatūros“, – kalbėjo M.Augonis.

Abu mokslininkai teigė, kad pastato griovimas kainuotų gana brangiai. Monolitinį gelžbetonį reikėtų trupinti arba sprogdinti. Nepigiai kainuotų ir rekonstrukcija.

Kaune, Kęstučio gatvėje sotvi dar vienas nebaigtas statyti monolitinis viešbutis. Jo savininkai taip pat daug metų delsia gaivinti miesto centrą bjaurojantį monstrą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius